Fotografės kvietimas besilaukiančioms pirmagimio

Fotografės kvietimas besilaukiančioms pirmagimio

31. May 2018, 08:28 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dalinamės fotografės Vaidos Markevičiūtės projekto "Tapimas mama" idėja, kuriame ji kviečia dalyvauti visas pirmą kartą besilaukiančias moteris!

Fotografuodama stebiu žmogaus žvilgsnį, jo gylį ir spaudžiu mygtuką tik tada, kai kadras yra “tikras”. Per savus stebėjimus labai aiškiai pamačiau, kaip skiriasi moters žvilgsnis iki gimdymo (laukimosi etapu) ir po gimdymo, jau tapus mama. Taip gimė idėja visa tai parodyti fotografiškai 2 portretais. Vienas mamos žvilgsnis nėštumo metu, kitas - jau po gimdymo (iki 3 mėn. kol sueis vaikeliui).

Aš net nemoku apsakyti, kaip kardinaliai pasikeičia žvilgsnis, bet šiuos dalykus ne kiekvienas pastebi, todėl ir norisi apie tai parodyti, papasakoti nuotraukomis. 

Tai nebus standartinė nėščiosios nuotrauka, kur matosi pilvelis. Esmė - žvilgsnis. 

20180531111611-89994.jpg

Kodėl tai darysiu?

Noriu perduoti žinią mūsų sesėms, draugėms, kurios dar nėra patyrę motinystės stebuklo, apie tai, kaip tai didinga ir kokia ypatinga dovana apdovanotos moterys – per save paleisti gyvybę naują.  Mūsų močiutėms, dar ankstesnių kartų moterims, mamoms, kaip didelę padėką už gyvybę. 

Moterims noriu perduoti žinią, kad mes visos tarpusavyje susiję ypatinga moteriška jėga. 

Noriu, kad šios foto būtų didelę jėgą turinčios. Kad pažiūrėjusios į savo nuotrauką (projekto  dalyvės) vėl grįžtų į savo vidinę moteriško srauto stiprybę.  

Tai NEMOKAMAS projektas!

Tik pati tapusi mama supratau, kad esam apdovanotos, palaimintos ir kiek daug visko gražaus galime perduoti šiam pasauliui. Aš esu dviejų sūnų mama ir norisi perduoti moterišką apimtį mergaitiškai linijai. Tai šis projektas bus tarsi mano dukra. 

Kas gali dalyvauti ir ką gauna dalyvės?

Moterys, kurios pirmą kartą laukiasi ir sutinka su žemiau aprašytomis sąlygomis. 

Dalyvei bus padovanoti jos 2 portretai (iki ir po gimdymo) ir, žinoma, didelės energijos srautas.

Dalyvavimo sąlygos ir nuotraukų viešinimas

Dalyvės turi būti susipažinusios su mano kūryba, stilistika, matymu. Jei jaučiate, kad jums jau nepatinka mano stilistika, žinoma, jums nepatiks ir jūsų nuotrauka, nes mūsų skoniai skirtingi. Kviečiu dalyvauti tas, kurioms atsišaukia, rezonuoja mano matymas.

Dalyvauti kviečiu atsakingas moteris, kurios gerbia kito laiką, pastangas ir kurios rimtai žiūri į šį projektą, kurioms tai prasminga. 

Dalyvės nuotraukos bus viešinamos tik tada, kai jau bus surinkti 2 portretai. 

Labai tikiuosi iš dalyvių  supratingumo, kantrybės, atsidavimo ir pasitikėjimo. 

Būdama mama galiu girdėti širdimi kitą moterį, kuri tuoj peržengs slenkstį į kitą moterišką erdvę. Todėl tai nebus kuriama per „reikia būtinai kažką daryti“. Viskas bus moteriškai išjaučiant, per atsipalaidavimą.

Aš tik tapusi mama suprantu, kad oho kokie vartai atsiveria. Kol pati nebuvau mama, tol negalėjau aprėpti savo mamos žodžių „Kai būsi mama – suprasi apie ką kalbu“. Jaučiu jos dovanas duotas, be jokių paaiškinimų. Mano sūnums  17 ir 13 m., bet aš vis dar esu kosmose dėl to, kad per juos gavau šią dovaną ir tapau mama. Tai jėga, kuri mus apdovanoja besąlygiškos meilės srautu, mus moko visiško atsidavimo, priėmimo.

Labai nekantrauju susipažinti su projekto dalyvėmis. 

Vaida

Plačiau apie projektą ir kitus fotografės darbus http://www.vaidaphoto.com 

p.s. Kol kas fotografavimas tik Vilniuje