Geroji gimdymo patirtis

Geroji gimdymo patirtis

01. Jul 2017, 01:01 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos!

Panorau papasakoti savo gimdymo istorijas, nes noriu pasidalinti gera patirtimi ir įkvėpti kitas nepasiduoti baisiems pasakojimams. Kai laukiausi pirmą kartą, gražių istorijų internete beveik neradau, buvo vien tik kančiomis persmelgtos istorijos. Tad tikiu, jog šis konkursas ir gimdymo istorijomis pasidalinusios mamos įkvėps ir nuramins kitas besilaukiančias moteris.

Jauniaus Ąžuolo kelionė

Pirmagimio laukimas buvo labai jaudinantis laikas - viskas nauja, patiriama pirmą sykį, be galo džiugu ir gera..nors visus 9 mėnesius buvau stipri ir kalnus verčiau, bet kojas pakirsdavo įvairiausios mintys apie gimdymą. Ar mokėsiu? Kaip stumti? Ar atpažinsiu sąrėmius? O kas jei reikės cezario pjūvio? Nors ieškodama atsakymų ir perskaičiusi mamų patirtis beveik nusiteikiau kančiai...visgi nepasidaviau ir sau pasakiau - gimdysiu lengvai. Aš tuo tiesiog įtikėjau.


40savaitę po patikrinimo žinojau vieną frazę "jau bet kada", nes kaklelis buvo prasivėręs 5cm. Bet štai jau ir 41savaitė, o niekas nevyksta...namuose valausi viryklę, kažką imu, kažką paliečiu ir mane nukrečia elektra. Keliaujam į Santaros klinikas apžiūrai - vaikui viskas gerai, 6cm, bet vandenų kiekis jau kritinis, vėliausiai gimdyti leidžia rytojaus rytą, kitaip gali baigtis liūdnai. Pasilieku ligoninėje nakčiai...nesimiega :D
6 ryto atėjo daktarė ir nuleido vandenis, nes nebenorėjo gaišti ir taip suaktyvino gimdymo veiklą. Apie 9 ryto atvyko vyras ir visą laiką laukė šalia. Sąrėmiai kaip bangos vis užeidavo ir atslūkdavo, kol visai įsiaudrino. Laukiau, dar galvojau, jog čia tik "džiaugsmo" pradžia, bet po patikros supratau, jog tai panašu į pabaigą - beveik 10cm. Karšta, šalta, užmiegu....pabundu..Vėl išpila karštis, šaltis, užmiegu...laikas stumti! :) nei daug nei mažai - 25 minutės stūmimo (pasirodo viskas ką reikia mokėti - giliai genuose), komandos paliepimų klausymo ir 12:25 val. jau vaikelis man ant krūtinės. "Ei, kas nors pakvieskit vyrą! - išgirstu". Po kelioliko minučių džiaugsmo dar daktarų paklausiu...o kas man gimė? :D Berniukas!!! 54cm. 4250g. :) Buvo graži saulėta ir labai snieguota, pati laimingiausia diena :)

Tautės Liepos kelionė

Nėštumo pradžia buvo kiek rizikinga, bet visas laikas iš esmės vėl toks pat, kad galėjau kalnus versti :) Sūnus jau buvo išpranašavęs, jog turės sesutę, nors mes patys to ir nežinojom, tad tiesiog laukėm :)
40 savaičių. Pabundu 3 nakties...skaičiuoju, kad maudena kas 7 minutes. Suprantu, kad jau viskas prasidėjo, bet miegu toliau. 8 ryto skaičiuoju, kad maudena kas 6 minutes. Galvoju jei tik minute pasistūmėjo per 5 valandas tai viskas dar užtruks :)
Visi atsikekiam, nueinu į dušą, taisau pusryčius ir....jau maudena kas 5 minutes, bet neskauda, tik maudžia. Dėl šventos ramybės, kai sūnelis papusryčiavo visi jau važiuojam į Santaros klinikas. 9:45 užsipildžiau domumentus ir laukiau apžiūros. Akušerė dar klausia, ar jaučiu sąrėmius, nes aparatas fiksuoja, jog jie jau kas 3 minutes...nusistebėjo, kad taip ramiai viską iškvėpuoju, o man na...neskauda tik maudžia.  Pereinu į kitą kabinetą ir...negaliu patikėti, bet lyg ir norisi stumti, pati nesuprantu :D Tuo metu patys nubėgo vandenys, o aš tik girdžiu "10 cm, vežimėlį ir į gimdyklą. Kvieskit vyrą, drabužių reikia". Kol persirenginėju jau suima du rimtesni skausmeliai, kol vežimėly važiuoju liftu - dar vienas...ir jau gimdykloj. Apsidžiaugiau pamačius tą pačią komandą kaip ir per pirmą gimdymą, dar kažką pajuokaujam ir rimtas stūmis vieną sykį, rimtas stūmis antrą ir 10:29 vaikelis jau čia :) O aš ir vėl klausiu kas gimė :D  Mergytė 53cm, 7110g. Buvo snieguota ir saulėta :)  Net nespėjau pavargti....bet spėjau pasiilgti vyro ir sūnaus, kurie laukė koridoriuje :)

20170701010108-21499.jpg
Štai tokie būna nesunkūs, natūralūs ir visai smagūs gimdymai. Svarbu nusiteikti ir suprasti na...kad ne į spa atvažiavai, o gimdyti, gyvybę suteikti. Nesakau,  kad visai neskaudėjo, kad nebuvau sutrikusi, bet viskas buvo labai gerai, taip kaip turi būti...kančių nepatyriau, bet patyriau labai ypatingą dalyką - pokalbį su savo kūnu ir patį nuostabiausią gimties jausmą, žmogaus atėjimo jausmą.

Štai tokios mano patirtys, tokių linkėčiau kiekvienai. O dabar pati jau suprantu, kad tai dvi gražiausios mano gyvenimo dienos, kurių tikiuosi bus ir daugiau ;)

O tai tau 😃 ne ne, ne 7 kg, kažkaip netyčia užrašiau taip... 3710g 😃 Dabar 4 mėn 7kg sveria 😃

saulelydis123 saulelydis123 01. Jul 2017, 10:57 Kristina B.

Manau ne tas klaviatūros mygtukas netyčia nusispaudė 😀 Visai neseniai laikiau merrgytę-tokia miniatiūrinė gražuolė ❤

Kristina B. Kristina B. 01. Jul 2017, 10:12

Rimtai septyniu kg mergyte? kaip cia jus rekordu knyga praziopsojo? Graziai parasyta

Labai tikiuosi ir tikiu, kad jų bus daugiau...kai gimdymai nesunkūs, tai vis ir norisi kartoti 😀

Labai jums ačiū 😀

saulelydis123 saulelydis123 01. Jul 2017, 08:26

Kaip nuostabu ❤ LABAI gražios istorijos 👍 Linkiu tokių ypatingų vienintelių gyvenimo dienų ateityje ir daugiau 🤗

Loreta_K Loreta_K 01. Jul 2017, 01:16

Kokios gražios Jūsų mažylių atejimų istorijos 😍 🤗🌷