Gimdymas svetur: KINIJA

Gimdymas svetur: KINIJA

30. Apr 2014, 15:39 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Daug žinome apie tai, kokios gimdymo sąlygos Lietuvoje, bet apsidairykime plačiajame pasaulyje ir pasmalsaukime kaip tai vyksta kitose šalyse. 

Šiandien pristatome egzotiškąją Kiniją. 

Kinijoje labai daug ir greitai viskas atkeliauja iš Vakarų ir tai jie priima su džiaugsmu, todėl amerikietiškos tradicijos čia greitai prigijo. Gimdymas ligoninėse beveik pakeitė gimdymą namuose, išskyrus labai skurdžias ar kaimuose gyvenančias šeimas., nes šioje šeima turi pati apmokėti gimdymą.

Geriau gyvenančios moterys gimdo prabangiose privačiose ligoninėse, kur net 90% gimdymų atliekamas Cezario pjūvis! Joms tai yra labiausiai prestižinis būdas gimdyti. Viduriniosios klasės moterys gimdo valstybinėse ligoninėse, kur jos neturi galimybės pasirinkti gydytojo ar palatos. 

Rodos, nieko labai išskirtinio, bet jie turi įdomią pogimdyvinę tradiciją “zuoyoezi” (liet.”sėdėti mėnesį”), kuri yra vis dar labai populiari visuose socialiniuose sluoksniuose. Po gimdymo daugelis kinių praleidžia mėnesį gulėdamos ir maitindamos kūdikius, o giminaičiai rūpinasi jomis ir namais. Dažniausiai mamytės tai daryti keliauja pas savo mamas, nesvarbu kiek toli jos gyvena. 

Nors tai skamba kaip vienas geriausių motinystės dalykų, jame yra ir minusų. Kai kurioms moterims yra draudžiama sušlapti (net išsivalyti dantis ar išsiplauti galvą), išeiti į lauką, valgyti žalias daržoves ar gerti šaltus gėrimus. Tiesa, taip pat negalima atlikti jokių namų ruošos darbų, o tai jau ne taip blogai.

Rytoj skaitykite apie Ugandą.