Gimdymas svetur: KORĖJA

Gimdymas svetur: KORĖJA

06. May 2014, 15:17 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Korėjiečiai tiki, kad nėščios moters mintys ir patirtis tiesiogiai veikia ir kūdikėlį, todėl jiems svarbiausia yra grožis, teigiama savijauta ir geras nusiteikimas. Manoma, jog kuo esi gražesnė nėštumo metu, tuo nuostabesnis bus tavo kūdikis. Todėl būsimoms mamytėms neleidžiama valgyti jokio trapių maisto produktų, kaip krekeriai ar sausainiai, nes galvojama, jog kūdikis susirgs. Taip pat nėščiosios nevalgo antienos, nes vaikučiai gali gimti kojas su plėvėmis.

Tačiau daugiausiai senovinių papročių yra gimdymo metu. 96% gimdymų vyksta ligoninėse, nes tai apmoka valstybė. Gimdyme gali dalyvauti tik giminaitės, o vyras laukia už durų.

Kaip ir daugelyje Azijos šalių, Korėjoje itin vertinamas kantrumas ir tikimasi, kad moterys atlaikys procesą neparodydamos, jog skauda. Vietoj skausmą malšinančių vaistų, korėjiečiai naudoja aromaterapiją, taškinį masažą, atpalaiduojančią muziką. Daugeliui moterų iškart atliekama episiotomija (kirpimas tarp mankšties ir tarpvietės), nes gimdyvės nežino, jog gali prašyti to nedaryti ir, kad tai ne visada būtina. 

Po gimdymo prasideda ilgas gulėjimo laikotarpis, vadinamas “San-ho-jori”, kuris vyksta moters ar jos mamos namuose. 21 dieną nauja mamytė valgo, miega ir maitina kūdikį, kol giminaičiai rūpinasi jos poreikiais. Tiesa, tai turi ir keletą draudimų - jeigu senovės tradicija neliesti vandens, nesiprausti ir nesivalyti dantų jau dingo, atsirado naujų. Dabar mamoms draudžiama būti tame pačiame kambaryje, kur yra oro kondiconierius, nesvarbu koks karštis yra aplink. O ten būna tikrai labai labai karšta :) 

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 07. May 2014, 10:08

Įtariu prietaras gimė kokiai mamai ar kūdikiui peršalus ir susirgus... 😃 Arba čia su drėgme tapatinama - grynas oras, tai kaip švarus vanduo 😃

07. May 2014, 09:55

Kai mano mama laukesi mano sesers turbut paragavo antienos nes sesei ant koju tarp 2-ju pirstu pleve yra 😃

07. May 2014, 09:54

Su ta antiena geras prietaras 😃
Idomu kodel neleidziama buti ten kur kondicionierius???