Gimdymo baimė neleidžia užmigti: padėkite

Gimdymo baimė neleidžia užmigti: padėkite

24. Sep 2014, 08:48 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mama Oksana jaudinasi dėl būsimo gimdymo, rašo taip besijaudinanti, kad iš baimės net naktimis nesimiega. “Pirmąją savo mažylę kai gimdyti priartėjo laikas, kažkaip nei bijojau, nei ką, o dabar tai nežinau kodėl, yra ir baimė, ir nerimas. Patarkite“. 

Konsultuoja Psichologinio Konsultavimo Grupės psichologė Gintarė Meslinienė:

Sužinokite, kur ir pas ką gimdysite

Baimės jausmas, kylantis nepatirtoje situacijoje, visai natūrali reakcija. Ši jausmą galima suvaldyti daugiau sužinojus apie jus gąsdinančią situaciją – išsirinkite gimdymo namus, nueikite apžiūrėti gimdyklos, palatų, susipažinkite su personalu ar net su jūsų gimdymą priimsiančiu daktaru, su savo gydytoju aptarkite gimdymo planą. Tuomet žinosite, ko tikėtis. Tai tikrai apramins ir suteiks saugumo jausmą.

Laki vaizduotė

Kalbant apie gimdymo skausmo baimę, gimdyvėms pakiša koją laki vaizduotė, kuri mus nuneša į fantazijas apie skausmą, kentėjimą ir kitus dalykus. Gimdyme pati sudėtingiausia fazė (bet ir pati trumpiausia) yra tuomet kai gimdymo kaklelio atsivėrimas 9 cm, tačiau kuomet dar nevyksta vaisiaus išstūmimas.

Panikos jausmas

Moteris jaučiasi pasyvi, negalinti kontroliuoti situacijos, turinti tik išlaukti. Tokia būklė gali suketi panikos jausmą, nes vaizduotė įsibėgėjusi prikuria nebūtų dalykų ir mus išmuša iš savikontrolės. Jei esate gana emocinga, pasirenkite šiai situacijai – nukreipkite savo dėmesį į „čia ir dabar“ – gydytojai manimi rūpinasi, brangusis šalia, viskas kontroliuojama. Arba priešingai – pažabokite savo lakią vaizduotę, tegu ji jus nuneša prie jūros, į mylimą sodybą ar kur kitur, kur jūs galite atsipalaiduoti.

Skausmo slenkstis kiekvienai vis kitoks

Dėl gimdymo skausmo – kiekvienas žmogus turi skirtingą skausmo slenkstį – kas vienam skauda, kitam tai menkas dilgčiojimas. Todėl ir negaunate vieningos nuomonės. Tik 5 procentai moterų gali pasigirti, jog priklauso kraštutinumams – „be proto skaudėjo“ ir „gimdyčiau ir gimdyčiau, visai neskaudėjo“. Visas kitas apvalus skaičius 95 procentai priklauso statistiniam vidurkiui. Tad tikimybė, jog patirsite pakeliamą skausmą, labai didelė.

O ar jūs bijojote gimdyti?

 

Dalyvauk projekte: PARTNERIS ir jo vaidmuo gimdyme

BLOGŲ LAUKIAME IKI RUGSĖJO 30 DIENOS (IMTINAI)!

Pagrindinis prizas

Huggies® Newborn  

Sauskelnės naujagimiui su drėgmės indikatoriumi ir specialia kišenėle 

20140826142813-92711.jpg

Huggies® pristato patobulintas sauskelnes naujagimiams!

Mažyliui, kuris tik išvydo pasaulį, būtina ypatinga priežiūra, rūpestis ir švelnumas. Kasdien mūsų laukia siurprizai vaiko vystymosi procese, todėl specialios sauskelnės naujagimiams Huggies® Newborn – tokios patogios, švelnios ir minkštos, turinčios unikalias savybes – drėgmės indikatorių ir kišenėlę, kuri saugo nuo pratekėjimų.

Specialus drėgmės indikatorius sauskelnėse Huggies® Newborn nusidažo žalsva spalva, kai sauskelnės sušlampa ir metas jas keisti! Naujagimiui ypač svarbu likti sausam. 

Speciali kišenėlė vidininiame sluoksnyje apsaugo nuo skystų išmatų nutekėjimo nugaros srityje.

Naujose Huggies® Newborn – nauji, patobulinti lipdukai! Jie tvirtinami visame sauskelnių paviršiuje, tai padeda joms geriau prigulti prie mažylio kūnelio; be to, galima reguliuoti jų dydį, atsižvelgiant į mažojo pilvuko dydį.

Huggies® Newborn sukurtos iš unikalių, minkštų, „kvėpuojančių“ medžiagų.

Išorinis sauskelnių sluoksnis yra iš 100% medvilnės, kurios dėka jos ypatingai tampa švelnios ir minkštos.

Papildomi prizai

NUK FIRST CHOICE Disney mokomasis buteliukas ir NUK kramtukai

www.nuk-baby.lt


20140603123839-21519.jpg

Nuotrauka iliustratyvinė

Mothercare smėlinukas!

20140127151253-69433.jpg