Godos nėštumo blogas: ir vėl negalavimai

Godos nėštumo blogas: ir vėl negalavimai

08. Oct 2014, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Linksminuosi toliau. Kitaip ir negaliu apibūdinti to, kad mane visuomet absoliučiai sveiką, gydytojų durų nevarstančią puola vienas po kito įvairūs negalavimai. Taigi, atsibundu saulėtą šeštadienio rytą ir pradedu... kasytis! 

Ligos

Aha, skamba gal ir nebaisiai, bet kai niežti VISUR, niežėjimas nepraeina, o naktį dėl jo negali miegoti, jau visai nejauku. 

20141008112223-30147.jpg

Pirmą dieną ištvėriau, nes galvojau, jog čia “nieko tokio, tuoj praeis”. Bet po bemiegės nakties - sekmadienį skambinu į Vilniaus gimdymo namus. Maloni moteriškė telefonu sako, kad galiu atvažiuoti, bet ji neįsivaizduoja ar ginekologas ar akušerė man kuo nors galės padėti. Tai susikaupiu, skaitau KODĖL tai galėtų būti ir laukiu pirmadienio.

Nėščiosioms niežėjimas ir bėrimai būdinti dažniausiais atvejais - tai yra vadinama nėščiųjų dilgėlinė dermatoze (angliškai PUPPP), nėščiųjų cholestazė (kuomet kepenys grubiai kalbant “neapsidirba”) ir alergija (kuri gali paūmėti dėl harmoninių pokyčių). 

Pirmadienį nuskubėjau pas gydytoją, kuri nusiuntė darytis kraujo tyrimų ir pas dermatologę. Jos nuomone - man tiesiog stipri alergija maistui. Kokiam, nežinia, nes anksčiau nesu turėjusi nieko panašaus.. Labiausiai kaltinu penktadienį valgytą “wok’ą” su įvairiais rytietiškais padažais (ne pirmas kartas, bet nėščiosios hormonai gal kitaip sureagavo). Taigi, geriu kasdien po priešalerginių vaistų tabletytę ir tepu kažkokiu spec. vaistinėje gaminamu tepalu. Rodos, geriau, nors dar netobulai.

Žinios

Turėjau progą apsilankyti tėvystės mokykloje “Gandro lizdas” ir išklausyti akušerės Ievos Girdvainienės paskaitos apie gimdymo biomechaniką. Dalį paskaitos jau galite perskaityti čia: “Akušerės konsultacija: viskas apie gimdymo pradžią”, o kitą savaitę dalinsiuosi tekstu apie patį gimdymą. 

Buvo keista dalyvauti, nes susirinko poros, kurioms šis vaikelis pirmasis, o aš jau “su patirtimi”. Kai laukiausi Smiltės - taip pat apsilankėme su vyru tėvystės kursuose “Sveika pradžia”. Prisimenu, kaip tuomet džiaugiausi gavusi tokio aiškumo, supratimo ir žinių apie patį gimdymą, o gimdant ginekologė net gyrė, kaip moku kvėpuoti. 

Atrodo, ką ten klausyti apie tą patį antrą kartą, kai jau laukia trečias praktinis išbandymas :))) Bet... tikrai buvo labai įdomu! Labai keistas jausmas, kad visa tai, ką pasakoja - viskas taip ir yra. Galėjau sėdėti ir visą laiką linksėti galva, kad taip, taip ir būna, tikra tiesa ką pasakoja Ieva. Be to, kai kurios smulkmenos pirmą kartą praslįsta pro ausis, nes tiesiog “gaudai” bendrą informaciją, svarbiausius faktus, o dabar turėjau laiko įsiklausyti, įsigilinti. 

Manyčiau, kad bent jau pirmakarčiams tėveliams gimdymo ir žindymo kursai būtų privalomi - kaip bažnyčioje tuokiantis, neišklausius paskaitų nesuteikia santuokos sakramento taip ir nepriimtų gimdyti be kursų pažymos :)  

Ar jūs buvot tėvystės ar žindymo kursuose?

Taigi, visa vis dar spuoguota ranka mojuoju iki 36 savaitės!

sraigiukas sraigiukas 08. Oct 2014, 23:38

Goda
O siaubeli, nu kas čia dabar per ligų maratonas ??? Aš tuoj trečio nebenorėėėėėsiuuuu 😃
Linkim greičiau išsikapstyti iš niežulio
Kursuose buvom su vyru, kai laukėmės Mildos, lankėm Šemeta. O va su Saule vyras supasavo, sako nu ką ten antra kart tą patį klausyt 😀

pypse pypse 08. Oct 2014, 23:06

😀 šypsausi dėl užgavėnių organizavimo.

ar pristabdė tokios visokios nesąmonės tavo veržlumą? ko gero ne... man patinka ramybė, kurią jauti. ar nejauti? Ar iš tiesų randasi nerimo?

Lyg ir paskutinis mėnesis įsibėgėja. Linkiu pačio šviesiausio.

08. Oct 2014, 22:06

Prietaringos bobutės sako, kad nelaimės po vieną nevaikšto 😀 o jei rimtai, vargšelė tu, jau gaila darosi.. Savo nėštumo metu gulėjau ligoninėje ir šalia tokia nėštutė, kuriai taip pat visą kūną niežtėjo, nustatė, kad alergija nuo vitaminų pregracare. Gal ir tu kokius papildus vartoji... Laikykis!
Tau reiktų kokias tai atskiras Užgavėnes surengti ir ligas varyti iš kiemo! 😉

Krisliukas Krisliukas 08. Oct 2014, 14:17

tekstukai kaip visada smagiai skaitosi 😉
jau liko labai mažai,visi negalavimai greit praeis 😉
lankiau Šemetos kursus,gaila kad tik laukdamąsi trečią kartą.. labai daug naujo sužinojau,tad ir gimdžiau su šypsena,gal net gimdymas labiau priminė komediją 😃
jei būčiau tokius kursus išklausiusi besilaukdama pirmojo,garantuoju 100 proc.būčiau išvengusi cezerio pjūvio

08. Oct 2014, 13:16

Ouč, apturėjau "tą malonumą" niežėjimo, tik mane cholestazė kankino... O bet tačiau viskas pasibaigia su gimdymu, tad linkiu greičiau sveikt, kad nereiktų kankintis ligi gimdymo 😉 🌷
Kursų jokių nelankiau, nes provincija nepelninga, matyt, ir tokių dalykų niekas nerengia 😀 o būčiau mielai kulniavus 😀

08. Oct 2014, 12:16

Nu ir nesiseka cia jum, bet viskas bus gerai 👍 sekmes belaukiant ir kai pagalvoji kiek nedaug jau beliko...