Godos nėštumo blogas: ligoninėje

Godos nėštumo blogas: ligoninėje

24. Sep 2014, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Na ką, turbūt jau iš pavadinimo aišku kas ir kaip. Neperšokęs griovio nesakyk op, sako patarlė, kurią galėčiau perfrazuoti - visiškai nepasveikęs, nesakyk, kad esi sveikas :) Tik parašius blogą apie nugalėtą sinusitą, rodos jis suuodė, kad giriuosi ir nusprendė taip lengvai manęs nepaleisti.

Nuopuolis

Tiek besidžiaugusi gyvenimu be antibiotikų, trečiadienio vakarą atsidariau savo pirmąją gyvenime Ospamox pakuotę. Išgėriau ir laukiau stebuklo. Prie visų linksmybių užgriuvo siaubingi galvos skausmai (taip taip, visi sako, kad nuo sinusito, bet aš tvirtai manau, kad jie labiau migreniniai, nes skaudėjo smilkinius ir pakaušį, o ne sinusus). 

Taip ir laukiau kada tos stebuklingos tabletytės suveiks ir aš būsiu, kaip nauja.

Ketvirtadienio rytas: galvos skausmai net ir po nakties siaubingi. Sinusitas vidutinės būklės. Sugebėjau dar nulėkt į porą susitikimų. 

Ketvirtadienio popietė: griuvau į lovą, jau nieko nebesinorėjo.

Ketvirtadienio vakaras: galva plyšta visomis įmanomomis prasmėmis.

Penktadienio rytas: iš lovos nepakilau, galva plyšta, vyras kviečia greitąją. 

Ir taip atsidūriau Santariškių ligoninėje naujame nėščiųjų patalogojos skyriuje. Mane ir ypač Oliviją išanalizavo gydytojai, rezidentai ir koks dešimt jaunų studentų. Reikia, juk jaunajai kartai mokytis! Apžiūrėjo LOR (diagnozė sinusitas, bet toks ne ypač baisus) ir viskas krypo neaiškia linkme, kol gydytoja negavo mano kraujo tyrimų. CRB vietoje normos 5, buvo 100. Verdiktas labai greitas ir paprastas - guldyti, kas šešias valandas į veną leidžiami antibiotikai. 

Taip guliu iki šiol ir dar gulėsiu iki penktadienio, kol septynių dienų antibiotikų kursą įsisavinsiu. 

Pakilimas

Sveikstu. CRB jau pirmadienį buvo apie 20, nosis mažiau bėga, galvos neskauda. Žinoma, čia leido išgerti ir ibuprofeno tabletę, kuri manau apmalšino mano migreninius skausmus. Prisiskaičiau, kad trečiame trimestre ibuprofenas jau įtakoja vaisių - gali sumažėti vandenų, net su širdele gali kilti bėdų, tad negėriau. Ligoninėje gydytoja sakė, kad galima nepiknaudžiaujant. 

Kai jau geriau jaučiuosi pervadinau ligoninę į priverstinio poilsio stovykla. Na, jeigu žmogaus niekas iš šalies nesustabdo, tai organizmas pats nusprendžia įjungti avarinį signalą. 

Olivija

Vyras juokiasi, kad pirmiausiai šiame skyriuje rūpinasi Olivija, o tik paskui antrame plane aš :) Kiekvieną dieną dukart tikrina tonusus, o vieną - užrašinėja pilną kardiogramą. Jau du kartus darė echoskopą, tai tikrai aišku, kad Olivija yra ne Olivijus ir ji sveria jau net 2 kilogramus 200 gramų ir yra 44 cm ūgio. Oho, sakyčiau daug! 

Santariškės

Apie Santariškių naująsias patalpas: gražu čia, viskas nauja, prie lovų planšetės, bevielis internetas puikus, personalas draugiškas, na bet maistas... Aš neįsivaizduoju kas jį tiekia, kas jį daro, bet su sveiku protu absoliučiai susipykta. Pvz. pusryčiai - dvi riekės bulkos, viena duonos, lašelis sviesto, dešros riekelė ir siaubinga beskonė košė. Pietūs - koks nors vos įkandamas maltinis, tarkuotos morkos, ryžiai, sriuba, vėl daaaaug duonos. Vakarienė - dar siaubingesnė košė ir trys barankytės (keista, kad duonos nedavė). Skonis baisus, konsistencija dar baisesnė. Ir labai įdomu, kad čia nėra jokių stalų - nei atlenkiamų, nei pristumiamų. Valgyti reikia ant palangės arba ant lovos... Padėklai tikrai ne tokie, kad ant kelių pasidėti. Žodžiu, šis klausimas tikrai neapgalvotas. Na, bet vyras aprūpina ir atradau kavinę - nauja, moderni, tai dabar badas negresia :)

Taigi, viską apsižiūrėjau, gimdyti važiuosiu čia - jau bus bent pažįstami kolidoriai. Seselės kaip ir visur - vienos labai malonios, kitos ne tokios draugiškos, bet manau tai būdinga visose didesnėse ligoninėse. Labai labai draugiškos rezidentės, tokios dar nesugadintos srautų nepatenkintų ligonių :) 

Taip ir praeis mano 33-oji savaitė. Dabar susimąsčiau, kad pataliukus noriu pasiūti mažytei, reiks grįžus jau susiimti. Gal net apie kokį lagaminą į ligoninę gal laikas pagalvoti? 

Pasimatymas

20140924103737-43630.jpg

Tiesa, iš anksto "prisiduodu" - mane gyvai bus galima pamatyti jau šį šeštadienį "Mamyčių klubo" laidoje, kai dar buvau apysveikė. 

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 25. Sep 2014, 14:07

Aš pamenu Pasvalyje maistas nebuvo neskanus, bet buvo tiesiog labai įdomu kitą dieną po gimdymo gauti kotletą su kopūstų salotomis ir žirnių sriubos 😃 😃 😃

Bet man išvis keista, kodėl ligoninėse duodamas nesveikas maistas visiškai neatitinkantis jokių dietologų rekomendacijų (kad ir ta duona/bulka visur, šlapdešrė?)

24. Sep 2014, 17:58

Ojei.... Sveikatytes 🌷 iveiksit sikart tikrai liga!
O nestuke ir palatoj ziu randa linksmos veiklos 😃
P.S.maniau didmiesciuos maistas geresnis. Nes pas mus mazam miesteli lygiai toki jovala duoda, o tiekejas "kretingos maistas" pigiausiai siulo tai lb nemazai klientu turi ir mokyklu. Fe.... nors kitiem kas guleje tai puse bedos sake tos koses be skonio ir maltiniai kur skonio mesos nerasta 😃

jaldija jaldija 24. Sep 2014, 16:39

Nuotrauka jaudinanti, dieve, matosi kaip mergytės mamos pasiilgusios .
Sveikit greičiau, ir važiuokit namo lagamino krautis ir pataliųkų siūti 🌷🌷🌷

24. Sep 2014, 16:35

Viskas pakrypo kaip kokiam detektyve 😀 Žinoma nieko čia gero, bet tu taip įdomiai parašei, kad net apie ligą įdomu buvo paskaityti 😀 Laikykis ir sveik!!!
Aš taip pat gulėjau Santorų patologiniam, tai maistą vadinau "kažkokia marmalyne", tad vyrui teko nemažai pasitelkt savo kulinarinių sugebėjimų 😀 Po kelių kartų tai net padėklo nepradarydavau pažiūrėt, kas ten, nes bijodavau, kad vėl palata pakvips nekokiu kvapeliu 😀))
Laikykis ir sveik 🌷

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 24. Sep 2014, 16:08

Zvirblislaura - ojei, čia tai jau rimčiau, ne aš čia su kažkokiu besibaigiančiu sinusitu. Sveikatos Mantukui, stiprybės mamai. Apie kraustymąsi iš proto žinau. Pradėjau žiūrėt serialą "Master of sex", ateina seselės, o pas mane palata skamba nuo "penio dydis", "orgazmo dažnumas" 😃 😃
Zivile - aha, turbūt ir sunkiausia ne sirgti, o žinoti, kad namie vyrui sunku, nes kaip tyčia šią savaitę jau ir VISI būreliai prasidėjo, tai yra ką veikti 😀 Nieko, vieną savaitę pamitę dešrelėmis, nemirs 😃

zvirblislaura zvirblislaura 24. Sep 2014, 14:56

Linkėjimai greičiau pasveikti iš gretimos vaikų ligoninės 😉 Mantukas gydosi ausų uždegimą ir salmoneliozę vienu metu.... aš baigiu iš proto išsikraustyt 3 kvadratiniuise metruose, gerai bent, kad palatoj vieni... ir vaistai pradėjo veikti... o kad su bakterijom kitaip nepakovosi - tik antiboliotikais

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 24. Sep 2014, 14:46

Vinga, Neri, Tatka, Aantaite - ačiū už linkėjimus, labai smagu palaikymas.
Deimante - aš irgi ten pernai pavasarį gulėjau, tai viskas čia labai panašu (įtariu, kad tiekimas iš tos pačios valgyklos), o pietus pamenu tai kaip kurią dieną - vieną dieną skanu, kitą būdavo nesuprasi kas 😃
Pypse - aš žinok visiems privalomai žinantiems lytį rekomenduočiau vardą anksčiau duoti - na, kaip smagu laukti ne kažkokio leliuko, o konkrečios Olivijos! Labai akušerės keistai žiūri, kai sakau vardą kai kokius tonusus matuoja 😃
Dičkės pamyluoja, išbučiuoja pilvuką, bet Eleonoros suvokimas dar toks matosi ne iki galo, abstraktus, o Smiltė tai labai laukia ir supranta ko laukia. Bijau, kad bus labai didelis noras nešioti sesę 😀
Paracetamolis man toks ne vaistas - geri, negeri, jokio poveikio, tik numuša temperatūrą. Skausmui malšinti jis visai man netinka. Paracetamolis labiau ištirtas, ibuprofenas jau stipresnis. Dar gėriau homeopatinį kažkokį kur kas 15 min - ten tai išvis šimtas metų (turbūt dėl to, kad aš esu prieš homeopatiją 😃 )

pypse pypse 24. Sep 2014, 13:35

Su pirmu kartu 😀 nelabai yra čia kuo ir džiaugtis, bet man kažkaip džiugu, kad tas pirmas kartas įvyko tada, kai jis privalėjo įvykti. Su bakterija kitaip nepakovosi. dar džiugu, kad esat gerose rankose.

man kaip gražu kaip tavo bloguose skaityti Olivija. iš karto viskas realu, tikra, daug labiau įsivaizduojama, o kartu ir sava. Olivijai ligoninėj gal visai kurortas ? mama ilsisi, tik apie mažytę šokinėti reikia.
Kaip dičkės reaguoja į pilvuką? Nuotraukos daug pasako, bet įdomu ir plačiau apie tai.

Man su sinusitu žiaurybiškai skaudėdavo galvą, pusę kaktos. Tau gali būti ir psichologiškai dar plius. Kažkaip tikrai išskirtinai skambėjo "nė karto negėrus".

O paracetamolis nebūtų padėjęs nuo skausmo? Aš tai ibuprofenų neduodu nei vaikam nei kol maitinu sau. Buvo krūtinės uždegimas, reikėjo kažko griebtis,tai gyd. Sakė tik paracetamolį.

24. Sep 2014, 11:21

Stiprybes ir ramybes!!!!

neri neri 24. Sep 2014, 11:17

va tai tau ,nieko svarbu jau geriau ,sveikatytės 😉

24. Sep 2014, 11:15

Vajei... vis dėlto liga nepasidavė.. O jau CRB!!!! Džiaugiuosi, kad lėlytei viskas gerai, o ir pati atsigausi 😀 Liūdna, aišku, kai nepavyksta apsieiti be antibiotikų, bet kartais geriau rinktis mažesnę blogybę, nei rizikuoti savo ir mažiukės sveikata.
Stiprybės jums! Patys šilčiausi linkėjimai iš Klaipėdos! 🌷