Godos nėštumo blogas: paskutinės akimirkos!

Godos nėštumo blogas: paskutinės akimirkos!

04. Nov 2014, 11:09 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vilniaus gimdymo namų ketvirtas aukštas išbandytas! Tapau visai nebloga ligoninių testuotoja :) 

Palyginimas

Dalinuosi savo asmenine nuomone kuo skiriasi Santariškių Nėštumo patalogijos ir VGN skyriai. 

Tiek vienoje, tiek kitoje ligoninėje gulėjau vienutėje. Tiesa, Santariškėse prie jos buvo erdvus tualetas su dušu, o VGN - tik tualetas, o dušas koridoriuje. Kitas palatos įrengimas - identiškas. 

Santariškėse prie kiekvienos lovos po planšetinį kompiuterį, internetas nuostabus, integruota televizija ir radija. VGN su internetu prastai, kartais pagaudavo, bet silpną ir retai. 

Santariškėse maistas nevalgomas. Skirtas ne žmonėms ir net ne gyvūnams. Kažkoks absoliutus nesusipratimas. Jį gamina bendrai visiems skyriams ir išdalina tokiuose plastikiniuose padėkluose. VGN maistas nėra labai skanus, bet bent jau valgomas, pabeldžia į duris šeimininkutė ir kiekvienai individualiai įdeda. Taip maistas lieka šiltesnis, arbata karštesnė. 

Personalas. Aš manau, kad kiekvienas pasirenkame profesiją ir kaip jau ji apmokama, tai jau ne mums spręsti, todėl kyšių, padėkų, pakišų neduodu. Tiesiog plačiai šypsausi, nesiginčiju, stengiuosi pajuokauti (nors mano gal humoro jausmas kiek keistokas). Santariškėse personalas tikrai elgėsi maloniai (ypač seselės, akušerės), bet šaltokai. VGN santykis yra nepalyginamai šiltesnis, draugiškesnis, informacijos apie savo gydymo eigą gavau daugiau nei su kaupu, kažkaip tikrai žmogiškiau viskas vyksta, ne taip oficialiai. 

Tai tiek išvadų, kurias padariau per tas dienas. 

Kur gimdysiu? VGN. Santariškėse labiau orientuoti į rimtą pagalbą respublikiniu mąstu, o aš tiesiog noriu paprastai ir ramiai pagimdyti. Be to, VGN man arčiau, patinka jų politika dėl palankios naujagimiams ligoninės statuso. 

Laisvė

Taigi, po penkių dienų lašelinių ir kepenis "tvarkančių" vaistų mano nėščiųjų cholestazė suvaldyta. Ir mane paleidžia!!! 

Tiesa, neilgam. Daugiausiai iki ketvirtadienio ryto, jeigu Olivija pati nepasibels anksčiau. Dėl nėščiųjų cholestazės gimdyti rekomenduojama IKI 40 savaitės (man ši data - sekmadienį), tad jeigu ką - teks pakalbinti ją pasirodyti. 

Ar bijau? Nežinau. Turbūt. Gal. Labiau toks jaudulys nei baimė. Nekantrumas, širdis kažkur tabaluojasi... Jau greit, jau tuoj, ar tikrai jau? 

Kitą kartą laukite žinių iš gimdyklos (fui, koks man šis žodis negražus)!

motinysteveza motinysteveza 04. Nov 2014, 20:54

bet tikrai, koks baisus tas žodis "gimdykla", dar asociajuosi su perykla, ganykla ir pan 😃
laukiam Olivijos!!!

04. Nov 2014, 15:02

Sėkmės! Kad viskas praeitų gerai! Nors su tavo požiūriu į gyvenimą, kažin, ar kada nors būna blogai 😀 Taip ir toliau! Lauksim abiejų: sveikų, gražių ir gerai nusiteikusių!

Oi laukiam laukiam mes Olivijos laukiam (pagal ritmą būtų - oi laukiam laukiam mes Olivkės laukiam 😀 😃🌷🤗

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 04. Nov 2014, 14:15

Deimante - gyvybės kambarėliai, tai labai panašu į tuos gyvybės langelius, kur pamestinukus įdeda... Gimdykla, skerdykla, šėrykla... br... Dar ir rodyklės "Gimdyklos" daugiskaita šiurpiai skamba.

Krisliukas - tai ir svarbiausia - lengvas atėjimas ir pasiutęs susitikimas 😃

kvikutis kvikutis 04. Nov 2014, 13:00

Sekmės ir su nekantrumu lauksim žinių iš gimdyklos 🎉👍

Krisliukas Krisliukas 04. Nov 2014, 12:51

oj lauksim lauksim..lauksim pasirodžiusios Olivijos ir tiesioginės transliacijos iš įvykio vietos 😉

man "gimdykla" kaip "skerdykla" ..tik su vienu žodžiu asocijuojas..na nieko..toks gyvenimas 😃

Pypsė linkėjo "pasiutusio" susitikimo..bet aš palinkėsiu ramaus ir lengvo Olivijos atėjimo į pasaulį 😉

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 04. Nov 2014, 12:11

Aš juokiuosi, kad tie planšetiniai tam, kad gimdyvės būtų ramios, nevaikytų seselių 😃

Mano ligoninės "amunicija": kompiuteris, telefonas iš kurio pasijungiu internetą ir el.skaityklė. Tai tik jeigu elektros nebūtų ligoninėje, tada man jau būtų prastai 😃 Nei žurnaliuko, nei popierinės knygos neturiu...

Pypse - nežinau ką, nes logiška, kad kažkas turėtų keistis, bet niekaip nepajaučiu kas. Planai, kelionės, iššūkiai jau vėl pusmečiui į priekį numatyti... Prieš ir po atsirandant Eleonorai norėjau pauzės, pertraukos, ramybės ir tiesiog buvimo su savimi. Šįkart nejaučiu tokio poreikio, bet nesakau, kad nepajusiu.

Manyčiau trečias laukimas panašus į pirmąjį - toks pat nutruktgalviškas. Antrasis buvo ramesnis (užtat Eleonora itin pašėlus). Net gimdymų negaliu palyginti - pirmas standartinis, antrasis - su vaistais skatintas, trečias vėl neiašku koks bus. Tik visuose tas pasitikėjimas, kad viskas bus gerai (o tiksliau - tobulai) - niekur nedingo.

pypse pypse 04. Nov 2014, 11:55

Labas, labai išsamus palyginimas, ar internetas gali nubraukti visus plastikinius "bliūdus" ir kitus trūkumus.
Džiaugiuosi, kad esi apsisprendusi, viską jau žinai ir nereikės blaškytis.
Kokių darbelių liko tom paskutinėm dienom?
Norų? Minčių?

kaip apibendrintum savo laukimą lyginant su ankstesniais?

Pradžioje buvai tokia veržli ir aktyvi, gaivių minčių su polėkiu nepristabdė ir visos ligoninės, bet iš esmės kažką js pristabdė... Laimei, pradžioje spėjai pagyventi, paturistauti ir pakeliauti kaip " normalus" žmogus 😀 nepasidavei iš pradžių pati pasirinkdama, kad gi nėštutei negalima... žodžiu toks tikras laukimas su visais pilvuko džiaugsmais ir rūpestėliais, visas toks neoakartojamas ir TAVO. pasimėgaukit judvi ta pačiA ypatingiausia būsena, dviejų širdelių plakimu viename. O tada jaukaus ir pasiutusio susitikimo.

04. Nov 2014, 11:31

Nu nieko sau vienutė, planšetiniai, čia man kaip rojus būtų 😃
kaip sakoma grįši namo, nudirbsi ūkio darbus ir vėl atgal 😀
lauksim žinių 😉 iš gimdyklos 😉

04. Nov 2014, 11:29

Džiugu, kad įveikėt tą "cholerą" 😉 ! Man ir "kvepėjo"skatinimu dėl jos,.bet porą dienų lašalinių bv gavus ir gėriau vaistus ligi gimdymo. Maniškis ir gimė 40sav, nereikėjo skatinimų ir tau to linkiu, kad viskas savaime eitųsi😉
Sklandaus finišo, labai lauksime susugulėjus nuotaikoms įspūdžių ir virtualios pažinties su Olivija 😀 !!! 🌷

04. Nov 2014, 11:27

😃 😃 Aha - man irgi "gimdykla" negražus žodis 😃 Tam šventam procesui suteikiantis kažkokią "konvejerinę" prasmę 😀
Šaunuolės, kad susitvarkėt sveikatėlę, dabar jau galite ramiai pasimatyti 😀

Laikykitės ir laukiame didžiosios naujienos!! 🌷