Godos nėštumo blogas: pirmasis pirkinys

Godos nėštumo blogas: pirmasis pirkinys

23. Jul 2014, 11:06 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Štai ir įžengiu į 24 savaitę! Šiandienos blogas labai "šviežias", nes prieš kelias minutes grįžau iš gydytojos. 

Jeigu kas jau seka mano rašliavas, tai pamena, jog praėjusią savaitę pergyvenau dėl gliukozės testo. Jį skyrė, nes pirmagimė gimė 4 kg, o tai jau skaitosi daug. 

Kai praėjusį kartą dariausi šį testą - pykino porą dienų. Taigi, šįkart ėjau jo kartoti  labai įsitempusi. Pasiėmiau riebią sultingą citriną, nusipirkau pakelį gliukozės. Poliklinikoje - eilė milžiniška, bet kadangi juda pagal išduodamus numeriukus, viskas vyksta pakankamai greitai. Pirmiausia, man paėmė kraują iš venos ir liepė palaukti. Tuomet tikrina ar cukraus kiekis nėra per aukštas ir galima atlikti šį testą. Nes jei netyčia sugalvojai pasukčiauti ir prieš testą užvalgei (ko daryti griežtai negalima), kraujas iškart parodys pakilusį cukrų ir testo negalėsi atlikti. Kitu atveju, su pakilusiu cukraus kiekiu išgėrus tokį gliukozės koncentratą tiesiog gali ištikti koma. Po 15 min. pakviečia "paskanauti" gliukozės. Supila 75 gramus jos miltelių į vienkartinę stiklinę (ji jau vos ne pilna tų miltelių) ir tada užpila vandeniu. Pamaišo, kad ištirptų, bet net neištirpsta visa, nes toks stiprus koncentratas, o tada - skanaus! 

Pradedu gerti lėtai. Labai lėtai. Praėjusį kartą iš to šlykštumo tiesiog ją susiverčiau, o dabar lyžt citriną - gurkšnis gliukozės, lyžt dukart citriną - dar gurkšniukas. Ir taip pabaigiau. Ir ką, dabar laukti dvi valandas. Stebės, kaip organizmas toleruoja cukrų. 

Iš pradžių, savijauta buvo ne itin. Bet tuomet susiradau nuošalesnį kampą, elektros lizdą ir... išsitraukusi kompiuterį pradėjau dirbti! Aišku, laikas slinko ne taip greitai, kaip norėtųsi, bet ir ne taip lėtai, jeigu nieko neveikiant. Mačiau aplink nėštutes, kurios matėsi, jog nuobodžiauja. O kai nuobodu, pradedi gilintis, kaip jautiesi, kaip tas skrandis veikia, ar nebloga... Taigi, galiu pasakyti, kad nuo pykinimo mane išgelbėjo... darbas! T.y. jūs - mielosios :) Rašiau tekstus, ieškojau specialistų, kažką kažkam atsakiau, vis lyžtelėjau citrinos, gėriau vandens (su saiku leidžiama) ir laikas praėjo. Tada tik bac, vėl paėmė kraujo iš tos pačios venos ir paleido. O aš tiesiu taikymu į bandelių kepyklėlę :D 

Šiandien sužinojau rezultatus - viskas tobula. 

Kokios dar žinios iš gydytojos? Vaikutis dydžiu atitinka 24 savaites, puikiai vystosi. Jau priaugau 6,5 kg, o žinant, kad dar tik praėjo ta nėštumo pusė, kai kilogramai auga lėčiausiai, tai sakyčiau žinia ne itin smagi :) Nebereikia gerti folio rūgšties (nes kaip tik pabaigiau buteliuką, tai klausiau ar pirkti naują), bet užtat galiu jau gerti magnį (ypač dėl to, kad aktyviai gyvenu ir planuoju neramias atostogas). Pasiėmiau lapelį, jog galiu skristi - realiai jis reikalingas nuo 27 savaitės, bet iš mano pilvuko man ir visas 30 duotų :) Tai geriau lapelis ir rami galva, negu paskui problemos oro uoste. Tiesa, dar jį išsiversti reikės.

O dabar grįžkime prie pirkinių. Kad ir kaip būtų gaila (mėgstančios pirkti mane supras) beveik nieko negaliu pirkti - drabužėlių jau dabar turiu kokiems penkiems kūdikiams iškart, lovytė, lopšiukas, vystymo lentos ir panašūs daiktai - likę paveldėti po sesių. Tai lieka įsigyti vežimėlį (apie tai papasakosiu vėliau). Ir dar neatsispyriau vienam pirkinukui - miegmaišiukui-kokonui. Tiek Smiltę, tiek Eleonorą migdydavome stipriau suvystytas į antklodę, nes esame su vyru tvirtai įsitikinę, kad taip vaikutis miega ramiau, nesimuisto, neišsibudina. Tad šįkart nusprendžiau įsigyti ir tam specialiai skirtą vystyklą.

20140723110128-46792.jpg

Jų būna įvairiausių kompanijų, o aš radau parduodamą jau vienos mamytės išbandytą. Su pirmagime aklai maniau, kad mano vaikučiui turi būti viskas nauja, tobula ir ypatinga, bet dabar tai suprantu, kad kūdikiai daiktų nesudėvi ir padėvėti daiktai ne tik niekuo neblogesni, bet ir geresni. Be to, tai bent šiek tiek apsaugo pasaulį nuo beprotiško vartojimo ir naujų daiktų pirkimo - mini "ekologija" :)

Gal kas išbandė tokį vystyklą-kokoną ir turite atsiliepimų? 

Iki kitos savaitės - bus paskutinis blogas prieš atostogas!

pypse pypse 23. Jul 2014, 23:48

labukas 😀
Aš tai būsiu nesupratusi tų, kurios šį testą pateikia kaip baubą 😀 na nebent kad valgyt norisi, o negali 😀) man tai visai SKANU buvo 😀))) bet tikiu, kad reikėjo nusiteikimo įveikiant jums, tad sveikinu ir su tu ir su gerais rezultatais.
Mano draugė tai nebuvo jokioje rizikoje, pirmo vaikiuko laukė tai apie svorius dar nežinojo, gydytoja skyrė kaip ir kitoms be išimties, ir kai gavo atsakymą, kad yra nėštukinis diabetas, niekas patikėt negalėjom, juk, rodos, daraisi ir tikiesi, kad tikrai nebus. Su antru nėštumu jau buvo neigiamas testas.

Dėl kokono tai pats daiktas tikrai jaučiu geras dalykas. kai aš pamačiau, kad tokių būna, jau pagailėjau pirkti, nes buvo mėnesis geras praėjęs. rankytėmis malasi, išsigąsta pats savęs. Man tik sis modelius nepatinka del to ale pasidarymo kaip dar vienos sauskelnes, jau ir taip ties ta vieta daugiausia sluoksniu. Bet realiai sveikinu su pirmu pirkiniu. man tokio daikto labai labai pritrūko. Kadanors trečiam gal irgi taps pirmu pirkiniu kažkas panašaus 😀

Aš irgi šventai tikiu, kad padeda vaikams nurimti toks suvystymas. Gal mano pavaizduotame rankytės ir suspaustos atrodo, bet kadangi šia kompanija dar ir pasitikiu begalo (jų nešioklės man yra stebuklų stebuklas), tai manau ir čia apgalvotas bei su specialistais patikrintas daiktas. Galėsiu paskui atsiliepimą parašyti ir "gyvai" pademonstruoti, kai turėsiu ką 😃
AUSTEDA - turbūt be pačio gimdymo sakyčiau pats bjauriausias nėštuminis tyrimas... Kas nepatyrė nesupras...
DEIMANTE - laimė vakarais pilve netelpa, mamą apspardo - ačiū už gerus linkėjimus!

23. Jul 2014, 17:28

o atsiliepimai - padejo ne karta. Net su vyru ziuredavome akis praplete, kaip taip greitai vaikas nurimdavo. ir ka panele dveju metuku tai lyg siol susierzinusia lengvai nuraminu apgaubus kokiu pleduku nuo koju pirstuku iki pat galvytes, kad vos veidukas matytusi 😀 bet nezinosi o gal nesiokliu palikimas 😃

23. Jul 2014, 17:22

va

23. Jul 2014, 17:22

va musu toks . man pliusas kojytes tvirciau suvyniotos

23. Jul 2014, 17:19

mes toki vystykla ,,kokona"turejome . tik siek tiek kitoks, vaikas visas tiesiai suvystomas. Tai merginos 100 procentiniskai lengvesnis variantas nei vystiklai 😃 labai lengvai suvyniojamas vaikas 😀 yra dar tokiu kokonu kur tik kojytes suvysto (dabar mergina ji naudoja lelems vystyti) bei yra skirtu autokedutei, su skylutemis .

23. Jul 2014, 16:43

Ir nostalgija apima, ir liudesys, ir dziaugsmas ir ir ir prisimenant nestuma 😀 aktyvi nestuke 😀

Apie atostogas - kitame bloge, bet laukia nenuobodžios aktyvios atostogos Prancūzijoje (ten mano sesė gyvena).
Aš irgi stengiausi viską išdalinti, bet su pasakymu, kad paskui grįžtu pas mane - tai yra drabužėlių, kuriuos nešiojo Smiltė, dar du vaikai, Eleonora, dar draugų dvi mergaitės ir dabar bus Olivijai 😃 Nesunešiojami 😃

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 23. Jul 2014, 13:34

Eh, dar palaukit rašysiu aš paskui blogą apie "žiaurųjį " vaikų auginimą 😃 😃 😃 Mūsų šeimoj vaikai ir suvystomi, ir leidžiama jiems paverkti, ir nieks ant rankų per naktis nečiūčiuoja, ir tėvų lovoje jie nemiega... Žodžiu, baisu tokioje šiemoje gimti 😃 😃 Žiūrėsim, ar pasiteisins, nes kaip minėjau mes taip pat vystydavome abi merginas, tik į antklodę.

23. Jul 2014, 13:18

Mhm, testas tai eina sau, tikiuos kad ir neteks tokio bandyt.. Pirkinys man atrodo labai liuksiškas, jei būčiau apie tokį žinojus - tikrai būčiau įsigijusi. Maniškis irgi miegodavo tik suvystytas.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 23. Jul 2014, 11:32

Sveikinu, mieloji, atlaikius dar vieną gliukozės testą 😀 aš jau beskaitydama pajutau saldžiai šlykštoką jos skonį, bet vis tiek neįsivaizduoju, kas tai per daiktas 😀 man neteko gerti. O su pirkinuku nematytu irgi sveikinu. Neteko tokio regėti, gal ir pravers, jei jau mamos tai išbandė, bet atrodo, kaip čia kūdikio rankytės suspaustos (nors gerai, kaip sakai - ramiau miegos juk mūsų mamos mus dar stipriau vystė 😀