Grįžtam į pradžią

Grįžtam į pradžią

18. Nov 2020, 11:35 Seikarolina Seikarolina

Labas!

Labai jau keistai skamba šio blogo pavadinimas, ar ne? Ne, nieko blogo nenutiko. Augam, didėjam. Bet grįžau į pačią nėštumo pradžią su savo savijauta. Šiuo metu nėštumas yra 15 sav, lyg viskas turėtų gerėti, nėštukė „švytėti“. Bet aš praleidžiu kiekvieną rytą apsikabinusi klozetą, nes mane pykina be proto. Jei prieš tai galėjau valgyt viską, tik ne mėsą, tai dabar negaliu valgyt nieko, tik kiaušinius. Taip pat vargina labai ryškūs sapnai, atrodo, kad iš tikrųjų taip nutinka, dėl to atsikeliu labiau pavargusi nei pailsėjusi. O ir užmigti sekasi vis sunkiau. Jaučiuosi, lyg būčiau nėščia pirmą kartą, nes su pirmuoju nebuvo tokių ar panašių dalykų.

Pirmas vaikutis gimė extra Cezario pjūvio pagalba, todėl dabar pilvą „puošia“ randas. Kadangi ne daug laiko praėjo po pirmojo gimimo, buvo labai neramu kaip čia tas randas laikysis. Gydytojai ramina, kad viskas bus gerai, puikiai išnešiosiu. Bet mamiškas nerimas ima viršų. Prieš savaitę pradėjau jausti tempimą, kartais kai ne taip atsigulu – jaučiu silpną skausmą. Bet tikiu, kad viskas čia tik dėl to, kad mažylis plečia savo namelius.

Lauktis vaikučio tada, kai yra mažas vaikas namuose, yra daug sudėtingiau nei aš galvojau, kad bus. Bet įveikiama! Sunkiausia yra pykinimo metu gaminti mažyliui valgyti. Bet imbiero kubeliai man labai pagelbėja! Mano vaikui šiuo metu beveik 1 m 4 mėn, kasdien pasakoju apie tai, kas ateis į mūsų šeimą visai neužilgo. Jis jau žino, kad mamytės pilvelyje gyvena mažylis, glosto, galvytę padeda. Tikiuosi, kad ir gimus mažyliui jis bus toks rūpestingas. Kadangi mano „apsukos“ šiek tiek sulėtėjo, kasdien sugalvoju jam naujų, įdomių ramesnių veiklų, o smagiausios gaudynės ir slėpynės būna vakare su tėčiu. Matau, kad jam tai tinka ir patinka. Gaila tik, kad laiko lauke praleidžiam mažiau, nes orai nelepina, kartais prasčiau jaučiuosi, todėl mažiau ten pabūname. Kai pradėjo augti pilvukas, pradėjau labiau vertinti laiką su pirmagimiu. Juk nuo gegužės mūsų  rytai bus kitokie, o ne tik mano ir jo. Visur būsime jau trise, o ne tik mes dviese. Bet aš esu labai laiminga, kad pirmagimis turės broliuką arba sesutę!

Tai šį kartą tiek!

Kitą savaitę papasakosiu ką veikiu laisvu laiku namuose.

Iki!