Gydytoja ginekologė atsako į jūsų klausimus

Gydytoja ginekologė atsako į jūsų klausimus

09. Jun 2012, 08:00

Jei turite klausimų gydytojai ginekologei, drąsiai klauskite redakcijos el. paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt Šiandien atsakome į būsimų mamyčių Paulinos ir Ilonos klausimus.

 

Ar gali vaisiaus vandenys tekėti po lašiuką?

 

Būsimos mamytės Paulinos klausimas:

 

Sveiki, turiu netradicinį klausimą. Esu nėštukė, man dabar 34 nėštumo savaitė. Kartais būna, kad pasinaudojus tualetu, dar išbėga skysčių šiek tiek. Nežinau, ar čia tik pūslę kaip nors paspaudžiu besisukdama, ar šiaip kas nors. Ar tai normalu? Ar gali būti, kad po kelis lašus teka vaisiaus vandenys?

 

Atsako klinikos "Motina ir vaikas" gydytoja ginekologė-akušerė Raimonda Sinkevičienė:

 

Dėl vaisiaus vandenų tekėjimo namuose galite pasidaryti testą, nusipirkusi vaistinėje specialų įklotą. Bet geriausia kreiptis į gydytoją, kuris ir įvertins, ar teka vandenys.

 

Kodėl mažėja svoris?

 

Būsima mamytė Ilona:

 

Ar normalu, jog man įpusėjus trečiam nėštumo mėnesiui, krinta svoris? Svėriau 60 kg, o dabar jau 57 kg. Ar tai įtakoja dar nesibaigęs pykinimas ir apetito nebuvimas? Ar tai gali būti kažkokios kitos problemos?

 

Gydytoja ginekologė-akušerė:


Greičiausiai svorio kritimą lemia pykinimas ir apetito stoka, reikėtų stengtis valgyti po nedaug, bet dažniau. Svarbu stebėti, ar vaisiaus vystymasis nesutrikęs.

 


www.motinairvaikas.lt

 

 

1