Gydytoja ginekologė atsako į nėštučių klausimus

Gydytoja ginekologė atsako į nėštučių klausimus

28. Nov 2013, 09:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Primename, kad Mamyčių klubas pradėjo glaudžiai bendradarbiauti su Vilniuje įsikūrusia šeimos klinika "Alfa Clinic", taigi, nuo šiol galėsime gauti profesionalių specialistų konsultacijas.

Į nėštučių klausimus atsako “ALFA CLINIC“ gydytoja ginekologė Aldona Kevličienė.

20131128082557-37920.jpg

Būsima mama Paulina klausia:

Sveiki, turiu netradicinį klausimą. Esu nėštukė, 34 nėštumo savaitė eina. Ir kartais būna, kai nueinu į wc, jau nusišlapinus pasilenkiu ir išbėga dar skysčių šiek tiek, ir nežinau, ar čia tik pūslę kaip nors paspaudžiu besisukdama ir šlapimo dar išbėga. Ar tai normalu? Ar gali būti, kad po kelis lašus teka vandenys?

Gydytojos atsakymas:

Konkrečiai Jūsų atveju reikia kreiptis į gydytoją ginekologą. Aptarti situaciją, įvertinti gimdos kaklelio būklę, atlikti sonoskopinį ištyrimą dėl gemalinių vaisiaus vandenų kiekio įvertinimo.

Nėštutė Ilona:

Ar normalu, jog man įpusėjus trečiam mėnesiui krinta svoris? Svėriau 60 kg, o dabar jau 57 kg. Ar tai įtakoja dar nesibaigęs pykinimas ir apetito nebuvimas? Ar tai gali būti kažkokios kitos problemos?

Gydytojos atsakymas:

Pirmame nėštumo trimestre, t.y iki 12 nėštumo savaitės, neretai svorio netenkama. Dėl minėtų Jūsų priežasčių; dėl pakitusios organizmo fiziologinės būsenos; dėl medžiagų apykaitos, bei hormonų pusiausvyros pasikeitimo.

Nėštututė Ingrida:

Noriu pasikonsultuoti. Man penkios nėštumo savaitės, o ėmė tepti rudai. Buvau pas ginekologę, ji padarė tik šlapimo tyrimą ir viskas, sakė, jei pradėsiu smarkiai kraujuoti važiuot į ligoninę... Su pirmu vaikučiu nieko panašaus nebuvo... Dabar net naktį miegodama galvoju, kad tik viskas gerai būtų, kad tik nebūtų persileidimo. Ar verta sunerimti? Esu Anglijoje, čia daktarai tikrai nepasiruošę pagelbėti...

Gydytojos atsakymas:

Tepimai nėštumo pradžioje pasitaiko gana neretai. Todėl, atsakant į jūsų klausimą kodėl vyksta kraujavimai nėštumo pradžioje, būtina atlikti echoskopinį tyrimą, kurio metu gali paaiškėti priežastys.

Laukiame Jūsų klausimų! Aktyviausios mamytės neliks nepastebėtos :)

20131121173855-82875.jpg

Ekspertai

Aldona Kevličienė

“Alfa Clinic“ gydytoja ginekologė
Aldona Kevličienė in-vecaku-skola
24. Mar 2016, 11:13

Sveiki,norejau paklausti man 35,5savaite nestumo prasidejo hemorojus daktaras israse detralex tableciu gerti 6 tabletes per para 4dienas,o poto 4 tabl 3 paras ar tai nepakenks vaikeliui tokia didele doze kiekvienadiena?labai neramu instrukcijoje parasyta,kad nera infirmacijos apie nekenksminga ir kenksninga poveiki nestumo metu,bet zindymo metu nerekomenduojama...atsiprasau uz rasybos klaidas ir kas yra tas toksinis poveikis vaisiui ar jis labai pavojingas ? ir kas tas toksinis poveikis vaisiui yra ar jis labai kenksmingas ?Nes tos detralex gaminamos is mandarino zieveles,o juose gausu vitamino A kuris taipat kenkia vaisiui ir ar labai pavojinga tuos vaistus perdozuoti?

18. Jan 2014, 21:21

Sveiki.Noriu patarimo,jau metai laiko negaliu pastoti.Gyvenam uk,gp padare tyrimus,rezultatai geri.Kad kazka pradetu tirti turi praeiti 2 metai,o as tiek ilgai nenoriu laukti.Mes nerukom,nevartojam alkoholio,geriam vitaminus.Tad nesuprantu kas gali buti ne taip.

30. Nov 2013, 13:57

Aciu 😀

30. Nov 2013, 07:04

Grafkute, mano terminas toks pat 😉 paskutines menesined buvo geguzes 24, pastot turejau birzelio pirmom dienom.

29. Nov 2013, 19:35 Grafkute*

Gal kas is mamyciu padetu suzinot?

29. Nov 2013, 14:33

Sveiki,noreciau jusu pagalbos. Mano gimdymo terminas yra vasario27 diena, ar taip iseina kad as pastojau geguzes ar birzelio gale?

28. Nov 2013, 14:22

Idomu kada bus atsakyta,nes noriu suzynoti 😀

28. Nov 2013, 13:13

Sveiki, man placenta susiformavo ant priekines sienos, radau informacijos, kad tokiu atveju daznai vaikutis isitato veidine pirmeiga. Kaip daznai tai ivyksta? Kaip tuomet vyksta gimdymas? Tai antrasis mano nestumas

28. Nov 2013, 11:13

vaikutis i dubeni isistate apie 31-32savaite.gydytoja prognozuoja kad galiu neisnesioti i termino.bet daug kur teko skaityti,kad nors ir anksti isistato bet isnesiojama iki galo.kaip is tiesu?

28. Nov 2013, 11:10

man eina 35nestumo savaite,iskyros vandeningos ir gausios,tarytum truputi nusislapinu.o daznai nusisluoscius ant tuoletinio popieciaus pastebiu geltonu gleiviu.kas tai galetu buti ir kodel?