Hemorojus: ką daryti

Hemorojus: ką daryti

18. Oct 2011, 07:30

 

Kodėl atsiranda hemorojus nėštumo metu, nors prieš nėštumą moteris vidurių užkietėjimo neturėjo? Ką daryti tokioje situacijoje? Kaip nėštukė gali palengvinti tuštinimąsi?

 

Konsultuoja klinikos "Motina ir vaikas" gydytoja ginekologė-akušerė Raimonda Sinkevičienė:

 

Nėštumo metu keičiasi moters kraujotaka - ji suintensyvėja mažajame dubenyje dėl gimdos aprūpinimo didesniu kraujo kiekiu. Keičiasi ir virškinimo sistemos darbas - augant gimdai žarnynas pasikelia į viršų, sulėtėja žarnyno motorika, dėl to būdingas dažnesnis vidurių užkietėjimas.

 

Ką daryti esant vidurių užkietėjimui?

 

-reikia derinti mitybą, naudoti daugiau skaidulų turintį maistą.

-gerkite daugiau vandens,

-valgykite džiovintų slyvų, kivių, burokėlių, linų sėmenų.

-nesant efekto galima naudoti Duphalac sirupą, Microlax klizmutes.

 

www.motinairvaikas.lt

19. Oct 2011, 16:33

man hemarojus atsirado laukiantis dukrytes, su sunumi tokiu problemu nebuvo.pastebejau pati, kad isvis nenoriu gerti skysciu, tad pasistatydavau bent 2ltr asoteli ir versdavau save gerti vandeni ar arbata, taip pat valgyti dz.slyvas, vynuoges, varske, nes nesinorejo gerti vaistu. labiausiai padedavo siltas virintas vanduo uzkandziaujant dz.slyvomis, i kurias paziuret nesinori iki siol. si problema laiks nuo laiko atsinaujina ir dabar.

18. Oct 2011, 18:12

man nei gimdymo nereikėjo...Nuo kokių 12-13m.turiu 😀

18. Oct 2011, 15:50

man per pirma nestuma atsirado

18. Oct 2011, 11:22

Man atsirado hemarojus per antraji nestuma, siaip budavo viduriai pakieteje ir eme viena diena ir atsirado, na nebaisiai bet buvo, atsisest negalejau, ne kas. Bet broliene viena gydymo buda pasake, reikia medaus. Truputi pasildyti medu, uztepti ant vatos diskelio (na kur makiaza valyt reikia) ir uzsidet ir pagulet. Ir taip kelis kart per diena. Man praejo skausmas ir beveik isnyko hem po dvieju dienu.