Paslapčiuko dienoraštis: I kėlinys

Paslapčiuko dienoraštis: I kėlinys

19. Jul 2013, 22:17 pypse pypse

Kantriai laikau priglaustą delną – vartininkė, švytuojančiomis akimis stengiuosi pagauti kiekvieną smūgį. Įsibėgėja, verčiasi per galvą, smūgis tvirta koja – įvartis.

Sugavau.

Tada dar ir dar kartą.

Vienuolikos metrų baudinys. Kampinis. Vienas prieš vieną.

5:5

Visus praleidau, visus sugavau.

Krentu (lengvu krestelėjimu) ant vasariškomis gėlėmis pražydusios lovatiesės ir bandau atsigauti arba suprasti – tai tikra.

O tada su palengvėjimu užsegu lagaminą, dar kartą patikrinu visų pasus, ar nepamiršau vaistinėlės ir kremo nuo saulės. Patikliai apsidairau. Greitai grįšime...

Oro uoste pasitinka lengva sumaištis. Kylant mane beveik ištinka panika. Gerai, kad mažiui įdomu visos lemputės, debesėlių tankumas, nerūkstantys namų kaminai, galiausiai salos, krantas – prablaško ir mane. Leidžiantis velnioniškai užgula ausis ir norisi klykti. Bet pasigirdus plojimams pasidaro nepaprastai gera. Iškišus galvą pro lėktuvo duris tvoksteli milžiniškas karštis – atostogos  Maltoje prasideda.

20130719221302-95380.jpg

Mažiui stebuklingai patiko ne tik lėktuvas, bet ir nuolatinės kelionės miesto autobusais, jūra, baseinai, šiluma, vaikiškos pramogos. Man – garantuotas gerų atostogų oras. Vyrui – kad atostogaujame visa šeima kartu. Pilvinukui – viskas. Aš vis dažniau „stoviu vartuose“, jis vis geriau perpranta taisykles futbolo aikštėje. Apsiginklavusi skrybėlaite ir vandeniu išmaišiau visą salą – nepavargau, neperkaitau. Pailsėjome. Rodos,  18 savaičių Paslaptis  yra sutverta kelionėms.  Po mažu pradedame planuoti kitų metų atostogas. Ko gero, su leliuku tai įgyvendinti irgi bus visai lengva. Vis labiau įsitikinu, kad svarbiausia nusiteikimas.

---

Tuoj prasidės antras kėlinys... Laukiame:)

21. Jul 2013, 13:04

Lauksim kito kėlinio, suintrigavo 👍