Inga: "Abu vaikus pagimdžiau labai lengvai"

Inga: "Abu vaikus pagimdžiau labai lengvai"

12. Feb 2012, 00:00

Sveiki, norėčiau papasakoti savo gimdymo istorijas. Jas turiu dvi, kadangi auginu du vaikučius.

 

Pirmajam sūnui jau 9 metai, o antrajam dar tik 3 mėn. ir 2 sav. Tarp gimdymų tarpas gana didelis. Galbūt todėl gimdyti antrą kartą buvo baisiau, negu pirmą. O gal todėl, kad žinojau, kaip kas kur vyksta.

 

Be to, labai bijojau, kad gali gimti didelis kūdikis. Bet, pasirodo, nebuvo ko bijoti. Abu kartus pagimdžiau labai lengvai. Ir kas keisčiausia, kad abu gimdymai buvo vienodi. Ir vandenys nubėgo tuo pačiu laiku, ir tiek pat laiko užtruko visas gimdymo procesas, netgi leliukai gimė beveik tuo pačiu laiku ir tokio pat svorio  po 3 kg.

 

Svarbu gerai save nuteikti, įtikint save, kad viskas bus gerai, nes kitaip ir būti negali. Labai svarbu ir vyro palaikymas, padrąsinimas. Išvažiuojant į ligoninę, sūnus pasakė, kad viskas bus gerai: tu tik, mama, nesijaudink.

 

Esu patenkinta ir gydytoja, ir akušere, kurios padėjo abiems vaikeliams gimti. Tad, besilaukiančios mamytės, nieko nebijokit, nesiklausykit įvairių istorijų. Kiekvienas gimdymas yra labai įvairus. Būkite ramios ir nesijaudinkite. O aš jau galvoju, kai antrajam sūneliui bus porą metukų, planuosim sesytę.

 

SĖKMĖS visoms!

 

Jūsų istorijų laukiame iki vasario 29 dienos.

 

Papasakok savo gimdymo istoriją ir gauk dovaną - MK puodelį

1

kodelcia kodelcia 12. Feb 2012, 00:34

ėkmės auginant mažylius 🌷