Jei nėštutė susirgo rotavirusu

Jei nėštutė susirgo rotavirusu

14. Aug 2014, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kiek rotavirusas pavojingas būsimai mamytei? Ar gali jis kaip nors įtakoti būsimą kūdikį? Atsako Vaikų klinikinės universitetinės ligoninės infektologė Ilzė Gropė.

Jeigu nėštumo metu moteris suserga rotavirusu, tai jos vaikučiui ši liga niekaip neatsilieps, tad nerimauti šiuo atveju nėra ko.

Tačiau pati nėščioji blogai jausis, egzistuoja rizika, esant stipriam vėmimui ar viduriavimui, netekti daug skysčių. Tokiu atveju reikia būtinai pasikonsultuoti su savo gydytoju.

Ką vartoti?

Labai svarbu šiuo periodu daug gerti. Geriausia gerti sūrius skysčius – specialius, kuriuos galima nusipirkti vaistinėje, jie geriausiai įsisavinami. Kadangi nuo kai kurių jų pykina, tuomet galite gerti ir mineralinį vandenį arba paprastą vandenį.

Jei nėštumo metu jus užklupo sunkus viduriavimas, patartina vartoti tokias nemedikamentines priemones kaip ryžius, ramunėlių, rožių, mėlynių ar ąžuolo žievės nuovirą. Būtinai gerkite daug skysčių.

Galite valgyti bananus, gerti abrikosų nuovirą, apelsinų sulčių, valgytį žuvį, maltą mėsą ir kt.

Valgyti po nedaug, bet dažnai.

Ko geriau vengti?

-Venkite gerti saldžių gėrimų, žalią ar juodąją arbatas gerkite be cukraus. O kava gali pasunkinti viduriavimą.

-Rekomenduotina nevartoti pieno, riebių, saldžių maisto produktų, taip pat geriau vengti kopūstų, pupelių.

-Nepageidautina valgyti ir karštų patiekalų.

Ar jūs kentėjote nuo rotaviruso ar kitų žarnyno infekcijų? Jei taip, kaip gydėtės? Pasidalinkite patirtimi.

07. Sep 2014, 20:07

Laukiuosi antro ir rotaviruso siaubingai bijau, nes pirmo nėštumo metu jį buvau pasigavusi ir jis komplikavosi į vaisiaus vandenų infekciją, kuri vos neišprovokavo priešlaikinio gimdymo.