Justinos blogas: Augantis pilvukas ir pastangos tramdant nėštumo hormonus

Justinos blogas: Augantis pilvukas ir pastangos tramdant nėštumo hormonus

04. Feb 2016, 15:26

Štai ir atėjo paskutinė antrojo trimestro diena. Ilgai artimieji stebėjosi mano mažu pilvu, juokaudami klausė kur slepiasi mano pilvukas. Aš tuo tarpu galvojau koks jausmas kai auga pilvas? Kaip ir kas su juo bus sunkiau? Kaip reikės miegoti? Juokiuosi, kad su lyg kiekviena pastaba: kur tavo pilvas? Mano mažylis nebenori slėptis ir tarsi visiems neša žinią: Ei, viskas gerai aš čia, augu mamos pilvelyje ir aš visai ne nykštukas! Taip, jau pastebiu vis didėjantį pilvuką, vis labiau jaučiu kūdikėlį. Anksčiau skraidę drugeliai vis tampa aktyvesni ir smarkesni. Aš tuo tarpu džiaugiuosi, kad jaučiu savo meilės vaisių ir skubu jį kalbinti, paglostyti.

Prisimenu kai pirmą kartą pajutau judesiukus, tą nuostabų drugelių plazdenimą, aš buvau labai laiminga ir puoliau dalintis patirtu džiaugsmu su artimaisiais, tas nutiko apie 16 savaitę. Labai trumpai, labai švelniai, bet nuostabiai pamalonintai.

Stipresnius judesiukus pajutau Šv. Kūčių vakarą, kuomet su šeima buvome vakarinėse mišiose. Stovėjau būryje žmonių ir negalėjau sutramdytų didžiulės šypsenos, kuri tuo metu puošė mano veidą.

Paskutinėmis savaitėmis gana dažnai siaučia nuotaikų hormonai. Kartais atrodo, kad savo puikią nuotaiką dėl man nežinomų priežasčių kažkur pametu. Gal tai sutampa su ,,tomis“ dienomis? Taip pat pastebėjau, kad ir mano vyras tapo jautresnis, žingeidesnis. Ar Jūsų vyrams taip pat siaučia hormonai? Teko skaityti, kad  vyrai taip pat jaučia nėštumą ir gali pasireikšti jų jautrumas.

Kad netemdytų bloga nuotaika mūsų su vaikeliu, stengiuosi kuo aktyviau leisti laiką. Kitaip sakant, darau viską, kad neliktų tuščio laiko blogoms mintims. Savaitės veiklas planuoju iš anksto. Iš prigimties esu veikli ir nenustygstanti vietoje. Tik retsykiais noriu pabūti ramiai ir nieko neveikti. Kitu atveju, be veiklos jaučiuosi liūdnai. Šiandieną yra trečiadienis, o aš jau džiaugiuosi nuveikta veikla. Vaiko kambarys remontuojamas, laukiu nesulaukiu kada galėsiu įgyvendinti savo idėjas įrengiant kambarį. Pagaliau baigiau skaityti ,,Nėščiosios bibliją“, visos įgytos žinios tik drąsina žengiant motinystės keliu. Atnaujinau savo žinių bagažą puikiame seminare apie marketingo gudrybes, su drauge praleidau vakare filmuojant pramoginį šou, neapleidau vakarinių pasivaikščiojimų su mažuoju augintiniu, mankštos taip pat vyksta sklandžiai, darbe viską suspėju.

Be visa to, gautas netikėtas kvietimas į ,,KINFO“ apdovanojimų renginį, į kurį jau šiandieną vykstame su vyru. Suplanuotas poilsio savaitgalis Birštone. Tiesiog dievinu turiningus vakarus ir laisvalaikį.

Jau minėjau, kad esu nekantri ir labai laukiu kada pradėsime pirkti kraitelį mūsų mažyliui, kada kambarys bus paruoštas ir lauks naujojo gyventojo ir žinoma, pačios didžiausios šventės Jo gimimo! Тad užimtumas šiuo atveju palengvina laukimą.

Linkiu būti aktyvioms, entuziastingoms ir, kad kiekvieną dieną Jūsų širdis šildytų patys šilčiausi saulės spinduliai!