JUSTINOS BLOGAS: KAI LAUKI NAUJAGIMIO!

JUSTINOS BLOGAS: KAI LAUKI NAUJAGIMIO!

04. Mar 2016, 11:27

Sveikos sulaukusios pavasario!

Nors tik kalendoriuje kvepia pavasariu, mano širdyje dar daugiau džiugesio. Tai vienas gražiausių metų laikų kai matau kaip atbunda  - gimsta gamta. Vaikščiojant pamiške jau girdėjau paukščių klegesius, matyt, po truputį grįžta...Pati esu gimusi pavasarį ir mūsų kūdikėlis pas mus atkeliaus su gimstančiu pavasariu po šaltos žiemos.

Skaičiuojam 33 savaitę, kraujas lyginant po ligos pagerėjo, tačiau nežymiai. Džiaugiuosi, kad bent neblogėja. Nors svoris nekinta, pilvukas šoktelėjo į priekį. Mažylio namelis auga. Aš pati darausi lėtesnė ir nerangesnė. Organizmas reikalauja daugiau poilsio ir miego. Naktimis miegu saldžiai, net atsikėlimai į tualetą neišblaško saldumo. Pagaliau baigtas remontuoti vaikelio kambarys, kuriame po truputį kaupiasi jo daikteliai: lovytė, vežimas, vonelė, rūbeliai...

Praeitą savaitę pradėjome lepintis nėščiųjų masažais. Aš juos dievinu. Kaip man patinka sakyti atgaiva kūnui ir sielai!

Kažkaip šią savaitę jaučiuosi ypatingai rami. Nežinau ar tam galėjo turėti įtakos paskaitėlės, kuriuose daug visko sužinau, bei perskaityta literatūra. Minėjau, kad per visą nėštumo laikotarpį perskaičiau nemažai literatūros. O štai perskaityta Jūratės Jadkonytės Petraitienės ir Auksės Kontrimienės knyga ,,Laukiame naujagimio“ tarsi dar sykį užtvirtino jau girdėtus ir skaitytus dalykus. Žinoma joje daugiau pasisėmiau žinių dėl žindymo, jo naudos ir ryšio su vaikeliu. Knygoje pateikta labai supaprastinta informacija, kuri aiški ir lengvai įsimenama. Ypatingai rekomenduočiau pirmagimio besilaukiančioms mamytėms ir būtina, kad ši knyga atsidurtų tėvelių rankose. Kadangi, jiems viskas bus kur kas aiškiau, o svarbiausia lengvai suprantama. Kiek kartų prašiau savo vyro, kad paskaitinėtų vieną, kitą knygutę, straipsnį, bet jis teisinasi neturintis laiko arba esą viską žinantis. Esu tikra, kad ,,Laukiame naujagimio“ atsidurs jo rankose, o man užteks kantrybės jam tai priminti. Kodėl? Todėl, kad jausčiausi saugesnė ir būtume abu pasiruošę mažylio auginimui. Kuo daugiau abu žinosime kaip rūpintis mūsų meilės vaisiumi, tuo būsime patys ramesni, o vaikelis jausis saugus!

Na, o savaitgalį toliau laukia pirkinių maratonas mažyliui. Mums dar trūksta rūbelių, užsakinėsime užuolaidas ir, žinoma, Kaziukas, kuriame ieškosime paveiksliukų, kad kambarys, būtų jaukus ir žaismingas, su gera aura.

Gražaus ir turiningo artėjančio savaitgalio Jums ir Jūsų mažiesiems džiaugsmams!

Justina