Ką daryti, jei mažylis delsia ateiti į pasaulį?

Ką daryti, jei mažylis delsia ateiti į pasaulį?

28. May 2013, 08:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Ne visada nėštumas baigiasi 40-42 savaitėmis. Pasak ginekologų, jei jūsų nėštumas perkopė keturiasdešimtąją savaitę,  tai dar nereiškia, kad mažylis užsilaiko.

 

Būtina žiūrėti, kiek ilgai truko ir kiek reguliarus buvo menstruacinis ciklas. Jeigu ciklas – daugiau nei 30 dienų, tuomet mažylis gali dar pabūti pilvelyje ilgiau ir jam niekas negresia.

 

Dažniausiai problemos kyla dėl netiksliai paskaičiuotos gimdymo datos pagal mėnesinių ciklą, todėl ginekologas atidžiai stebi ultragarso duomenis iki 12 savaitės, kurie šiame laikotarpyje tiksliausiai parodo, kokia nėštumo savaitė.

 

Ovuliacija, pirmieji judesiai, moters pojūčiai, kada kūdikis gali gimti ir tikroji gimdymo data (jeigu moteris žino) – šie veiksniai taip pat turi įtakos nėštumo užsitęsimui ir ne visada tai būna 42-oji savaitė.

 

Jei jums daugiau nei 40 nėštumo savaičių, ginekologai gali atlikti ultrasonografiją doplerio aparatu, kuris leidžia tiksliau nustatyti ir pamatyti, ką daro mažylis, patikrinti spaudimą ir tai, kas vyksta su vaisiaus vandenimis.

 

Jeigu šis aparatas parodėl gerus rezultatus, tuomet galite dar palaukti mažylio gimimo.

 

 Kokią nėštumo savaitę gimė Tavo stebuklas?

29. May 2013, 19:00

gimdziau 42 sav. su skatinamaisiais ☹

28. May 2013, 10:55

Gimdymas prasydejo lygiai ta diena kuria nustate 😀