Ką daryti, sužinojus, kad laukiatės?

Ką daryti, sužinojus, kad laukiatės?

07. Feb 2013, 10:00

„Jūsų dienos“ nepasirodė laiku, o nupirktas nėštumo testas rodo du brūkšniukus? Sveikiname ir siūlome keletą svarbių patarimų.

 

Gerkite folio rūgšties papildų 

Gali būti, kad folio papildų jau gėrėte iki pastojant. Puiku. Tačiau jei to nespėjote padaryti, pradėkite iš karto dabar. Paprastai folio rūgšties patariama gerti keletą mėnesių iki planuojamo nėštumo ir pirmus tris mėnesius jau pastojus.  

 

Venkite streso

Neigiami jausmai turi įtakos ne tik jums, bet ir vaikučiui. Gali būti, kad nėštumas jus užklupo nepasiruošusią, todėl nerimaujate ir abejojate. Pasistenkite kiek įmanoma atsipalaiduoti ir vengti streso. Kaip tą padaryti? Kiekviena moteris turi savo „stresui – ne“ receptą. Vienas ramina mėgstama muzika, kitas- patiekalas, trečioms padėtų ilgesnis poilsis ir ramybė.

 

Venkite virusų pavojaus

Tai reiškia, kad patartina mažiau važinėti visuomeniniu transportu, be reikalo lankytis prekybos centruose. Nebendraukite su sloguojančiais, karščiuojančiais žmonėmis, nelankykite ligonių infekcinėse ligoninėse.

 

Žalingi veiksniai

Venkite rentgeno tyrimų, stenkitės nevartoti vaistų, nebent tik tuos, kuriuos rekomendavo gydytojas. Negerkite alkoholio, net silpno, nerūkykite.

 

Domėkitės, kas vyksta su jūsų kūnu

Skaitykite knygas, žurnalus apie nėštumą, kad žinotumėte, kaip keičiasi jūsų kūnas ir kaip vystosi vaikelis.

 

Grynas oras -  kasdien

Išeikite pasivaikščioti kiekvieną dieną, stenkitės, tad tai nebūtų pagrindinė miesto gatvė, o atokus parkas, miškas, kuriame oras išties grynas. Grynas oras bei fizinė veikla ramina ir dovanoja daug teigiamų emocijų, ramybės. Ji jums būtina.

 

Atidžiai rinkitės  maistą

Pirmaisiais nėštumo mėnesiais neretai moteris pykina, todėl atidžiai rinkitės, ką dedate lėkštėn - valgykite dažniau ir mažesnėmis porcijomis, atsisakykite riebaus bei aštraus maisto.

 

Pagalvokite, kaip naujieną pranešite artimiesiems

Kai kurios šeimos nusprendžia apie nėštumą artimiesiems nesakyti kurį laiką, pavyzdžiui, du ar tris mėnesius. Turite laiko sugalvoti, kai prasmingai bei įdomiai pranešti jiems apie šią žinią. Vėliau toks jūsų poelgis taps gražiu prisiminimu. Vienos moterys būsimiesiems seneliams dovanoja knygą apie senelių pagalbą auklėjant vaikus, kitos - įrėmina pirmąją ultragarso nuotraukėlę ir padovanoja, jūs galite sugalvoti savąjį būdą, kaip pradžiuginti ir nustebinti jums artimus žmones.

 

Dėmesio!

Jei pradėjote kraujuoti, skauda pilvą, kuo skubiau kreipkitės į gydytoją.

 

04. Apr 2013, 14:54

Mamytes užpildykite jeigu nesunku, labai ačiū
http://apklausa.lt/f/muzikos-terapijos-poveikis-nesciosioms-moterims-cnxs2pc/answers/new.fullpage

05. Mar 2013, 15:37

sveikos mamytes esu stiprei sutrikus . Mes su vyru niekada nesiaugojom ir nepastojom kiek buvo palnauota kai buvo nutrauktas vaistu vartojimas nieko ,o stai netiketai te ir yra . As jau antri metai sergu depresija ,po pirmosios gimimo susirgau jei sukakus 9 men nutraukiau maitinima ir pradejaqu vartoti antidepresantus ,jei jai 3 metukai bus balandi.. Nesussirgau si menesi menesinem po sav man pasidare bloga pradejau vemti paskui pasidariau nestumo testa teigiamas akys isprogo pasipyliau asarom ,mociute mane su seserimi nuramino ,nuejau pas gyditoja iskart sulaukus pirmadienio visa savaitgali buvau kaip ant adatu ,nuejau pas ginekologe ji paskaiciavo sako 5 sav nestumo ,paziurejo eho nestumas yra ,pasakiau kad geriu antidepresnatus ,ji mane nusiunte pas mano seimos gyditoja kuri man ir paskyre ,pasakiau gyditojai gyditoja iskart uzsipuole pasake kad ne tokioja bukleja gimdyti vaikus ,bet as griestai pries aborta yra tai yra ,nezinojau o dabar kad ir kokioja baimeja bet pasiruosus viskam del mazylio ,paskiau liepe nutruakti vaistu vartojima per dvi deinas nes depresija manyja ne pirma sav man jau antri metai . Ryt paskutine puseles dar per pusele ir daugiau nieko ,nezinau kaip tvarkysiuos su savimi o dar labiau bijau del vaikucio ,gal kas turejote patirties del depresantu vartojimo nestumo metu ir staigaus nutraukimo as geriau seroxat 20 mg ... prasau pasipsakokit nes tikrai isprotesiu ,pas daktare biaju eiti ,ginokloge neiko baisaus nepasake ,bet ji sake nelabai ismananti apie tokius dalykus ,drauge prigasdino kAD TURESIU DARYTIS ABORTA , to biaju nenoriu zudyti ,bet ir nuodyti mazylio ,tuo labiau kai turiu dziaugsma dukryte vyras dziaugiasi nestumu taciau jis balandi isvaziuoja i UK uzdarbiauti 7 men lieku viena ,nebezinau kaip ir kas galetu mane nuraminti ,padekite...man 21 metai. pirma gime 17 cezario operacija. soriukas kad neitema bet jau nezinau kur ka kelti ir kaip greiciau gauti atsakyma.......

07. Feb 2013, 14:46

apie savo antraji nestuma, suzinojau svecioje salyje,viena,toli nuo artimuju..lelyte laukta,planuota.verkiau is laimes,kad viskas taip greit ir sekmingai.

07. Feb 2013, 12:39

as vakar sapnavau kad jau einu gimdyt 😃 galvute nusileidus 😃 o jai taip nutiktu tikrai buciau rami sakoma dave dantis duos ir duonos 😀

07. Feb 2013, 10:16

Deimante, tai gal greitu laiku bus trecioas??? 😀 😉