Ką daryti, sužinojus, kad laukiatės: 8 galimi veiksmai

Ką daryti, sužinojus, kad laukiatės: 8 galimi veiksmai

08. Sep 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

„Jūsų dienos“ nepasirodė laiku, o nupirktas nėštumo testas rodo du brūkšniukus? Sveikiname ir siūlome keletą svarbių patarimų.

Gerkite folio rūgšties papildų 

Gali būti, kad folio papildų jau gėrėte iki pastojant. Puiku. Tačiau jei to nespėjote padaryti, pradėkite iš karto dabar. Paprastai folio rūgšties patariama gerti keletą mėnesių iki planuojamo nėštumo ir pirmus tris mėnesius jau pastojus.  

Venkite streso

Neigiami jausmai turi įtakos ne tik jums, bet ir vaikučiui. Gali būti, kad nėštumas jus užklupo nepasiruošusią, todėl nerimaujate ir abejojate. Pasistenkite kiek įmanoma atsipalaiduoti ir vengti streso. Kaip tą padaryti? Kiekviena moteris turi savo „stresui – ne“ receptą. Vienas ramina mėgstama muzika, kitas- patiekalas, trečioms padėtų ilgesnis poilsis ir ramybė.

Venkite virusų pavojaus

Tai reiškia, kad patartina mažiau važinėti visuomeniniu transportu, be reikalo lankytis prekybos centruose. Nebendraukite su sloguojančiais, karščiuojančiais žmonėmis, nelankykite ligonių infekcinėse ligoninėse.

Žalingi veiksniai

Venkite rentgeno tyrimų, stenkitės nevartoti vaistų, nebent tik tuos, kuriuos rekomendavo gydytojas. Negerkite alkoholio, net silpno, nerūkykite.

Domėkitės, kas vyksta su jūsų kūnu

Skaitykite knygas, žurnalus apie nėštumą, kad žinotumėte, kaip keičiasi jūsų kūnas ir kaip vystosi vaikelis.

Grynas oras -  kasdien

Išeikite pasivaikščioti kiekvieną dieną, stenkitės, tad tai nebūtų pagrindinė miesto gatvė, o atokus parkas, miškas, kuriame oras išties grynas. Grynas oras bei fizinė veikla ramina ir dovanoja daug teigiamų emocijų, ramybės. Ji jums būtina.

Atidžiai rinkitės  maistą

Pirmaisiais nėštumo mėnesiais neretai moteris pykina, todėl atidžiai rinkitės, ką dedate lėkštėn - valgykite dažniau ir mažesnėmis porcijomis, atsisakykite riebaus bei aštraus maisto.

Pagalvokite, kaip naujieną pranešite artimiesiems

Kai kurios šeimos nusprendžia apie nėštumą artimiesiems nesakyti kurį laiką, pavyzdžiui, du ar tris mėnesius. Turite laiko sugalvoti, kai prasmingai bei įdomiai pranešti jiems apie šią žinią. Vėliau toks jūsų poelgis taps gražiu prisiminimu. Vienos moterys būsimiesiems seneliams dovanoja knygą apie senelių pagalbą auklėjant vaikus, kitos - įrėmina pirmąją ultragarso nuotraukėlę ir padovanoja, jūs galite sugalvoti savąjį būdą, kaip pradžiuginti ir nustebinti jums artimus žmones. 

Dėmesio!

Jei pradėjote kraujuoti, skauda pilvą, kuo skubiau kreipkitės į gydytoją.