Kaip išvengti tarpvietės plyšimo?

Kaip išvengti tarpvietės plyšimo?

03. Nov 2014, 13:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Profilaktika plyšimams

Ką galima padaryti tam, kad išvengtume tarpvietės plyšimo?

Nėštumo metu treniruokite taprvietės raumenis, tuomet jie bus stipresni ir elastingi. Yra daugybė pratimų (pavyzdžiui, Kėgelio pratimai ir kitos modifikacijos), kurie treniruoja intymius raumenis. Mokymo pagrindas - dubens raumens susitraukimo ir atpalaidavimo sekos.

Pavyzdinis kompleksas:

•   Įtempkite, suspauskite tarpvietės raumenis (lyg norėtumėte sulaikyti šlapimą) dešimčiai sekundžių. Tuomet atpalaiduokite juos taip pat dešimčiai sekundžių. Šiuos veiksmus kartokite dešimt minučių per dieną.

•   Nepilna jėga įtempkite tarpvietės raumenis, palaikykite taip kelias sekundes, tuomet padidinkite suspaudimo jėgą ir vėl palaikykite. Palaipsniui didindamos raumens įtempimo galėsite amplitudę padidinti iki keturių įtempimų.

•   Atvirkščiai darykite tokį patį įtempimo su sustojimais skirtingose jėgos lygiuose pratimą - pradžioje suspauskite kiek tik galite, tuomet šiek tiek atpalaiduokite ir palaikykite kelias sekundes, tuomet dar atpalaiduokite, sustokite ir taip, kol visai atpalaiduosite. Tai lyg važiavimas liftu iš penkto aukšto sustojant kiekviename aukšte iki pirmo.

Šiuos pratimus galima daryti sėdint, stovint ar gulint esant namuose, darbe ar net viešajame transporte. Aplinkiniai tikrai nieko nepastebės, tačiau reikia žinoti, jog esant patalogijai (pavyzdžiui, persileidimo tikimybei arba priešlaikinio gimdymo grėsmei, kraujavimui iš lytinių takų ir panašiai) pratimai draudžiami.

Būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju, ar galite naudoti šiuos metodus raumenų treniravimui.

11. Nov 2014, 18:20

O aš dariau jas per visą neštumą😀man patiko, lbai tų plyšimų bijojau, bet neplyšau😀manau ir jų dėka😉

03. Nov 2014, 18:25

Aš pabandžiau - iškarto pradėjo gimda susitraukinėt 😀 Mečiau tas "treniruotes" 😀

03. Nov 2014, 17:10

Man šie pratimai nepadėjo visiškai.