Ką gerti karštą dieną?

Ką gerti karštą dieną?

07. Jul 2012, 00:00

Nėštumo metu, hormonų veikiama, virškinimo sistema ir taip veikia "karo sąlygomis". Ką valgyti nėščiajai karštą vasaros dieną, kad dar neapsunkinus jos ir neprisidarius bėdų?

 

Ne - kioskams ir kebabinėms!

 

Valgyti karštą dieną būsimai mamai patartina dažnai ir po truputį. Kaip niekad būkite budrios dėl maisto saugumo - karštą dieną maistas greitai genda, todėl rinkitės jį atidžiai, tik įsitikinusios dėl saugumo. Venkite įvairių kioskuose parduodamų pyragėlių su mėsa, čeburekų, kibinų. jeigu einate gatve ir esate labai išalkusi, geriausia išeitis - ledų porcija, kol surasite patikimą kavinę pavalgyti.

 

Vaisiai ir uogos

 

Naudokitės proga iki valios valgyti šviežių vaisių ir uogų, žinoma, jei nesate alergiška kokiai nors jų rūšiai. Atminkite, kad kaloringiausi iš vaisių yra bananai ir vynuogės. Jeigu jūsų gerklė stipri, nesergate dažnai tonzilitais ir anginomis, karštą vasaros dieną galite užsišaldyti uogų ir jas ragauti. Vitaminų šaldant beveik neprarandama, o troškulys malšinamas dar geriau.

 

Kiek ir ko gerti?

 

Įprastinis skysčių kiekis nėščiajai yra 1,5 -2 litrai per parą. Kas labiausiai tinka? - Ogi vanduo! Įprastas geriamasis vanduo, galite jį pagardinti, įmesdamos citrinos riekelę. Nuo tetrapakuose parduodamų sulčių geriau susilaikyti - juose daug cukraus, taigi, ir kalorijų, bet to, konservantų ir kitų priedų. Gazuoti gėrimai nėščiajai taip pat nėra geriausias pasirinkimas. Jie gali dirginti skrandį ir "sukelti rūgštis", kas ne taip retai pasitaiko nėščiosioms.

 

Mielos nėštukės, kas Jus geriausiai atgaivina kartą vasaros dieną?

11. Jul 2012, 14:24

labai gerai ledai😀

07. Jul 2012, 15:49

Ledai,su zele namuose pasidaryta zele ir dar su ledais braskes sviezios😀 taip pat su dukryte kartu valgant arbuzas😃

07. Jul 2012, 11:59

Mineralinis vanduo "Rasa", geriu silpnai gazuota, bet prieš tai dar nugazuoju, tai nieko ten ir nelieka to "gazo" 😀