Ką liudija "kietas" pilvukas?

Ką liudija "kietas" pilvukas?

06. Nov 2012, 10:00

 

Gintarė klausia:

 

Mano gydytoja žiūrėjo pilvą ir pasakė, kad jis per kietas, gimda susitraukusi. Išrašė magnio pagerti 5 dienas. O ką daryti, jei pilvas ir liks kietas? Ką tai reiškia? Ar yra pavojus kūdikiui? Kodėl taip nutinka?

 

Mamyčių klubą konsultuoja ginekologijos klinikos „Maxmeda“ gydytoja ginekologė Sonata Rakšnienė:


„Kietas pilvas“ - labai neapibrėžta ir plati sąvoka. Turbūt moterį apžiūrėjęs gydytojas taip teigė apie padidėjusį gimdos tonusą. Pats gimdos tonuso padidėjimas nėra persileidimo ar priešlaikinio gimdymo požymis.

 

Priešlaikinio gimdymo požymiai: gimdos apsitraukimai daugiau 4 – 5 per valandą, padidėjęs gimdos tonusas, skausmai pilvo apačioje, strėnose, kryžkaulyje, kraujingos išskyros iš makšties, nutekėję vaisiaus vandenys, o svarbiausia – gimdos kaklelio pokyčiai: jo sutrumpėjimas, atsidarymas.

 

Gimdos tonusas gali padidėti dėl įvairiausių priežasčių, tokių kaip nuovargis, stresas, kitos priežastys.

 

Magnio preparatai nėra vaistai, skirti gimdos tonusui mažinti. Jie skiriami tik magnio trūkumo simptomams mažinti. Gydytoja greičiausiai paskyrė magnio preparatus kaip medžiagas, turinčias raminantį, atpalaiduojantį poveikį. Tokį patį efektą būtų galima gauti moteriai paskyrus gulimą režimą. 

 

Medicinos centras " MAXMEDA" Vilniuje

 tel. 2137708, mob. 862078846

www.maxmeda.lt