Ką nėščiajai valgyti, kad išvengtų žarnyno problemų?

Ką nėščiajai valgyti, kad išvengtų žarnyno problemų?

01. Dec 2016, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vidurių užkietėjimas gali kamuoti tiek suaugusius, tiek nėštutes, tiek vaikus. Kokius produktus patartina valgyti, kad nebūtų šios problemos? Pataria mitybos specialistė Inesa Siksnė.

"Pirma, turime suprasti, kad vidurių užkietėjimas nėštumo metu atsiranda dėl hormoninių pokyčių. Po gimdymo viskas atsistos į normalias vėžes", - tikina specialistė.

Norėdami išvengti vidurių užkietėjimo (kalbame apie visus žmones), pirmiausia turime stebėti, kiek vandens išgeriame per dieną. Tada turime žiūrėti, kad į mūsų dienos racioną nepapultų vien "sunkus" maistas: balta duona, ryžiai, sausainiai, virtos morkos, juodoji arbata ir kt.

Norėdami padėti žarnyno mikroflorai, galima valgyti rūgščius pieno produktus.

Į savo maisto racioną būtina įtrauktai kuo daugiau produktų, kuriame gausu ląstelienos - duona su sėlenomis, daržovės, grūdinės košės ir vaisiai. Taip pat galite pabandyti valgyti slyvas. Su bananų vartojimu būna įvairiai - vieniems jie vdurius skystina, kitiems kietina.

Vidurių užkietėjimo atveju padėti reguliarus vaikščiojimas ir lengvas fizinis aktyvumas.

Vidurių užkietėjima gali sukelti ir geležies vartojimas, paskirtas gydytojo nėštumo metu.

Vidurių užkietėjimo priežastimi gali būti ir psichologinė moters būklė ir tada gali atrodyti, kad visi aukščiau išvardinti patarimai nepadeda. Todėl visuomet ieškokite psichologinės priežasties.

Stresinėse situacijose (darbe ar kelionėje) nusilengvinimas gali ir užsilaikyti. Todėl pasirūpinkite taip, kad ėjimas į tualetą būtų rytais prieš darbą dar namuose, ir, žinoma, venkite stresinių situacijų.

Apie šią problemą būtinai informuokite savo ginekologą, kad vėliau nekiltų kitų problemų.

Kaip Tu susidorojai su vidurių užkietėjimo problema besilaukdama mažylio?