Ką reiškia "saugoti save per nėštumą"?

Ką reiškia "saugoti save per nėštumą"?

09. Jul 2014, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kartais dėl gręsiančio persileidimo ar kitų aplinkybių būsimai mamai patariama gyventi atsargiau ir ramiau, labiau save saugoti.

Ką tai reiškia? Ogi, tausoti save:

Sumažinkite fizinį krūvį. Stenkitės vengti galimų sporto rūšių ar laisvalaikio, kurių metu galima neišvengti traumų, kritimų, sunkių krovinių nešimo ir pan.

Sumažinkite emocinę įtampą. Įtampa bei nuolat patiriamas stresas gali sąlygoti tam tikrų streso hormonų išsiskyrimą kraujyje, ir tai gali turėti neigiamų pasekmių. Mokykitės atsipalaiduoti, neskubėti, taisyklingai kvėpuokite (gilus įkvėpimas-iškvėpimas). 

Venkite triukšmingų vietų. Nuolatinis triukšmas neigiamai veikia nervų sistemą.

Venkite didelių žmonių sambūrių, tvankių patalpų. Tai gali sukelti galvos svaigimą ar net alpimą.

Rinkitės ne tokį pavojingą sportą. Venkite sporto salių su treniruokliais, jodinėjimo, šuolių į aukštį, slidžių ir kitų panašių užsiėmimų. Jeigu iki nėštumo nesportavote, neskubėkite to daryti pastojusi.

Venkite itin intensyvaus ir grubaus sekso. Tai gali sukelti gimdos spazmus bei kraujavimą, verčiau apsiribokite švelniomis meilės scenomis.

Pirmomis nėštumo savaitėmis venkite skrydžių lėktuvu, nebent tai neišvengiama. Ypač vargina skrydžiai, trunkantys ilgiau negu 4 valandas.

Venkite aukštos temperatūros bei staigių temperatūrų pokyčių. Todėl verčiau suslaikykite nuo pirties ir saunos.

Nevartokite jokių vaistų savo nuožiūra, net dėl vitaminų verčiau pasikonsultuokite su gydytoju.

Vaistažolės nėra nekaltos. Pirmaisiais mėnesiais venkite jų per daug, ypač, jeigu nežinote galimo poveikio. Turima omenyje ir arbatos, ir užpilai, naudojami, pavyzdžiui, vonioje.

Kokių atsargumo priemonių laikėtės Jūs nėštumo metu? 

Gintarep Gintarep 09. Jul 2014, 11:17

Jei nestumas toks, kokio reikia , nemanau,kad save "saugoti" reikia. As 3 menesius nezinojau,kad laukiuosi (buvau rizikos grupeje, jei buciau zinojus, matyt gydytojas butu daves lovos rezima 😀 ) tai ir nuotykiu parke laipiojau, baseinuose, pirtyse pramogavau, daug kopiau i kalnus na, siaip viska dariau, kas nestukems ypac rizikos zonoje didziausias tabu ir nieko...vaikui tik i nauda 😀