Kada apie nėštumą pasakyti draugams?

Kada apie nėštumą pasakyti draugams?

26. Jun 2012, 00:00

Šią džiugią žinią taip sunku viduje išlaikyti, kad norisi paskelbti visam pasauliui, ne tik brangiausiems žmonėms. Tačiau ar reikia skubėti? Kada jūs pranešėte, jog laukiatės, kolegoms, draugams ir giminėms?

 

Airina (lelius2012):

 

Sveikutės, kada, jūsų manymu, jau galima pranešti apie nėštumą giminėms bei draugams? Gal kas girdėjote kokių nors prietarų? Ar tiesiog turi praeiti pakankamai laiko ir jau nėštumas turi matytis? Pasidalinkite patirtimi. Ačiū.

 

Aijos:

Aš laikausi tos nuomonės, kad artimiesiems, draugams džiugiąją žinią geriausia pranešti praėjus rizikingam laikotarpiui, t.y. po 3 mėnesių, kad, neduok Dieve, įvykis persileidimui ar atsitikus kitai nelaimei iki 3 mėnesių, paskui nereikėtų visiems aiškintis kas, kaip ir kodėl įvyko. Iš savo patirties tai sakau.

 

Silvijana:

 Aš irgi iš patirties galiu pasakyti, kad pranešti geriau po 3 nėštumo mėnesių O kalbant apie prietarus, tai kuo mažiau jų paisoma, tuo lengviau gyventi.

 

Bite:

Apie nėštumą pirmus tris mėnesius žinojo vyras, ketvirtąjį mėnesį sužinojo tėvai ir artimiausi draugai, o kai pagimdžiau – visi kiti

 

Zivile:

Aš manau, pirmieji nėštumo trys mėnesiai yra patys svarbiausi, todėl nereikia skubėti ir pulti visiems iš eilės girtis ir pasakotis apie nėštumą, nes nežinosi, kas gali nutikti.... Kad paskui nereiktų skausmingai aiškintis kas nutiko.... Kai laukiausi, tikrai neskubėjau visiems pasakotis, žinojo tik artimiausi žmonės, tai yra - tėvai ir sesuo.

 

Karolina:

Mes pasisakėme, nes buvome tokie jauni ir nieko nežinantys. O dabar tikrai palaukčiau ir nieko nesakyčiau bent iki 4 mėnesių.

 

Toma: 

Mes kažkodėl pasisakėme, kažkaip natūraliai taip gavosi, bet kitą kartą turbūt šiek tiek palaukčiau, kad jei kas nors nutiktų, nereiktų dar ir kitu "guosti".

 

 

TEMA  FORUME