Kada galima pradėti sportuoti po gimdymo?

Kada galima pradėti sportuoti po gimdymo?

07. Apr 2013, 07:00

Jei nėštumo metu būsima mamytė priauga daugiau nei dvidešimt kilgoramų, po gimdymo nelengva greitai atgauti buvusias kūno linijas. Kada galima pradėti sportuoti po gimdymo?

 

Sveikos, mamytes.

 

Labai įdomu, kiek maždaug laiko turi praeiti po gimdymo, kad būtų galima sportuoti? Man jau greitai gimdyti, tad noriu kuo greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų, tik nežinau, kada galima pradėti sportuoti.

 

Kaip jūs atsikratėte nereikalingo svorio po gimdymo?

Ar lankėte sporto klubą, o gal mankštinotės namie?

 


Janina (janulyten)

07. Apr 2013, 17:12

Tikriausiai labai priklauso koks tai sportas.
Yra spec.pratimų kurie tinka iškart po gimdymo. Man kineziterapeutas rekomenduoja pradėt 1-1,5mėn po gimdymo. Gimdymo būdas - zezario pjūvis, tikrai yra stipraus laipsnio pilvo išilginių raumenų prasiskytimas, turiu problemų su nugara. Kol kas sportuoju su pilveliu tik pagal man sudarytą programą, prižiūrima trenerio-kineziterapeuto. Po gimdymo vėl bus panačiai, tik žinoma pratimai kiti.

07. Apr 2013, 10:48

Aš pagimdžiau liepos pabaigoje, pradėjau sportuoti spalio viduryje... tai išeina maždaug beveik po 3 mėn. po gimdymo 😀 Gimdžiau natūraliai, jaučiau savo kūną (bet vis tiek, aišku, pasikonsultavau su gydytoja, trenere), tad nusprendžiau, kad jau galiu pradėti sportuoti ir po truputį stiprinti savo organizmą... tiesa, lankau kalanetiką, tai nėra kažkoks labai intensyvūs sportas, tai įvairūs raumenų tempimo pratimai, bet pradžioje vis tiek nenorėjau persistengti, nes dar ir iki šios dienos maitinu savo mažylę 😀