Kada nėštumo testas parodo rezultatą?

Kada nėštumo testas parodo rezultatą?

14. Jul 2015, 13:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nėštumo testas, kaip žinia, rodo tris variantus - teigiamą, neigiamą rezultatą arba neinformuoja visiškai. Mamyčių klubo skaitytoją domina būtent - po kurio laiko nėštumo testas parodo teigiamą rezultatą?

Klausimas:

Man 12 dienų nėra mėnesinių, buvau įtarusi, kad nėščia, tačiau pasidariau testą, o jis parodė neiformatyvų atsakymą, po kurio būtina testą pakartoti. Norėjau sužinoti, kaip ilgai reikia laukti, kad sužinotum, kad pastojai ar ne po lytinio akto? Kada testas parodo teigiamą atsakymą?

Atsako ginekologė Kristina Kempė:

Nėštumui būtinos dvi sąlygos – turi įvykti ovuliacija, kurios metu subrendusios kiaušialąstės išsilaisvina iš kiaušidės, o tam, kad įvyktų apvaisinimas, ta kiaušialąstė turi susilieti su aktyviu spermatozoidu.

Spermatozoidas, priešingai nei kiaušialąstė, gali gyvuoti žymiai ilgiau - ji išlieka gyvybingas 2-3 dienas ir gali sulaukti kiaušialąstės išsilaisvinimo, tuomet - ir apvaisinti ją. Tad negalima tiksliai nusakyti pastojimo momento.

Nėštumo testas gali parodyti nėštumą po maždaug 7-10 dienų nuo apvaisinimo. Kiekvienas testas turi skirtingą jautrumą, tad gali skirtis ir rezultatai.