Kada pradėjote galvoti apie būsimo kūdikio vardą?

Kada pradėjote galvoti apie būsimo kūdikio vardą?

01. Jul 2014, 14:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Daugelis tėvų pradeda galvoti apie būsimo kūdikio vardą nuo to momento, kai sužino apie nėštumą, kiti pasilieka šią užduotį vėlesniam laikui.

Kada mes benuspręstum rinkti vardą savo kūdikiui - prieš ar po gimimo, šio darbo turėtume imtis atsakingai ir rimtai!

Kiekvienas vardas būtinai turi visiems žinomas reikšmes ir požymius, vaikas sutapatina save su savo vardu, suprasdamas, kad jis – Rimgaudas, Jonas ar Petras, jis perima ir savybes, kurios yra susijusios su šiuo vardu.

Vardas yra susijęs su pilietybe. Gaudamas tautinį vardą, vaikas nesąmoningai pradeda save priskirti jo istorijai ir charakterio bruožams. Kita vertus, tarptautiniai vardai suteikia daugiau laisvės pasirenkant tautinį identitetą. Žmogui su tokiu vardu yra lengviau jausti „pasaulio piliečiu".

Svarbu, kad vardas derėtų su pavarde! Pirmiausia pagalvokite apie vaiką, o ne ambicijas!

Suteikdami originalų ar madingą vardą nepamirškite, kad jūsų vaikas gali turėti nemalonumų dėl vardo tarp bendraamžių!

Šiuo metu yra didelis informacijos šaltinių pasirinkimas, kur jūs galite sužinoti vardo reikšmę – tačiau šiuos aprašymus nereikia priimti per daug stipriai!

Daug daugiau informacijos jums duos savo vardų nešiotojai!

Daugelis tėvų vaikui vardą išrenka po gimimo - ir dažnai jis nesutampa su iš anksto paruoštu, nes vaikas, niekaip nepanašus į Andrių ar Ievą, bet atrodo kaip Šarūnas ar Milda!

Įsiklausykite į save, pasidomėkite vardo prasme ir istorija ir būtinai rasite teisingą pasirinkimą!

Jei sunku rasti kompromisą su savo antrąjį puse - surašykite savo mėgstamus vardus ant popieriaus lapo - ir kartu braukite netinkamus, o palikite abiems priimtinus!

Sėkmingo vardų rinkimo!

Prieš išrinkdami mažyliui vardą, užduokite sau 16 klausimų

KADA JŪS IŠRINKOTE SAVO BŪSIMO MAŽYLIO VARDĄ - AR TIK JAM GIMUS, O GAL VOS UŽSIMEZGUS GYVYBEI?

InetaBu InetaBu 01. Jul 2014, 14:57

Mes vardus rinkome, kai sužinojome, kad laukiamės 😀 Sutarėme, kad abu pateiksime savo variantus tiek berniukui, tiek mergaitei, o tada susėsime ir žiūrėsime 😀 Įdomiausia, kad abiejų išsirinkti vardai praktiškai sutapo 😀

01. Jul 2014, 14:20

kai laukiausi pirmagimio, varda jau buvau isrinkus nuo pat pradziu nors dar nezinojau lyties. buvau ysitikinus kad bus berniukas ir net pykdavau jei kas pasakydavo kad mergaite 😃 taigi dar siltai pilvely plazdedamas pirmagimis jau buvo vadinamas Mantuku, vardukas Mantas. nu o su antruoju jau buvo kebliau, nes atvykom gyventi y Vokietija tai teko galvoti toky varda kad vokieciams butu lengva istarti ir vaikui nebutu su tuo problemu. iki gimimo taip ir neapsisrendem, bet vos pamacius mazyly supratau, kad vardukas Lukas jam labiausiai tinka. aciu D vyrui sis vardukas irgi labiausiai patiko is visu galimu variantu.