Kada sužinojote būsimo kūdikio lytį?

Kada sužinojote būsimo kūdikio lytį?

01. Feb 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Berniukas ar mergaitė? Daugumai būsimų tėvelių smalsu kuo greičiau tai sužinoti. Tačiau yra ir tokių šeimų, kurios būsimo vaikučio lytį nori sužinoti tik po jo gimimo.
 

  • O Tu nori (ar norėjai) kuo greičiau sužinoti, kas gims (gimė)? Kodėl?
  • Kaip elgtumeisi besilaukdama antro ar trečio vaikelio? Ar norėtum, kad tai būtų staigmena Tau ir vaikučio tėčiui?

Dėmesį skirkite ne vaiko lyčiai, o tam, kad jis gims sveikas

Pasak psichologės Dianos Zande, nėštumo metu nereikia kelti įtampos ir kalbėti su kūdikiu maždaug taip: „Tu būsi berniukas, mes žaisime futbolą, tapsi tuo ar anuo…“ arba „Tu būsi mano pati gražiausia mergaitė, būsi mano mažoji princesė“.

Mažiausia problema šiuo atveju – sugalvotas vardas. Taip pat neturi reikšmės, kokius drabužėlius jau nupirkote būsimam vaikeliui – jam juk jokio skirtumo, mėlynus marškinėlius vilkės ar raudonus.

Didesnė problema ta, ko mes konkrečiai laukiame gimstant, o po to nusiviliame. Su mažyliu reikia kalbėti, bet didesnį dėmesį skirkite pasakojimui apie tai, kad vaikelis gims sveikas.

Blogiau, kai gimsta megaitė, o ją tėvai verčia „būti berniuku“

Ar baiminatės, kad mergaitė bus berniukiško charakerio? Laikotarpis nuo 17 iki 33 nėštumo savaitės nėra labai ilgas, jei mama visą laiką galvojo apie priešingos lyties kūdikį. Juk vaikui prieš akis visas gyvenimas, o tos kelios savaitės, kai jis buvo pilvelyje, o mama apie jį galvojo kaip apie kitos lyties vaiką, nėra lemiančios jo likimą.

Šiais laikais daug yra moterų, kurios turi labiau išreikštą vyriškumą, ir priešingai – vyrai su labiau išreikštu moteriškumu, tačiau jiems tai netrukdo gyventi. Moterys gali išlikti moteriškomis ir važinėdamos motociklais, ir vilkėdamos kelnes.

Blogiau, kai gimsta megaitė, o ją tėvai verčia „būti berniuku“, nes jo laukė – žaisti labiau berniukams skirtus žaidimus, vilkėti berniukams skirtais rūbais ir pan. Tai, kuo vaikas taps, priklauso nuo auklėjimo, tėvų ir vaikų tarpusavio santykio ir, žinoma, nuo paties vaiko charakterio.

Kaip sako psichologė, echoskopas gali kartais klysti, tad ko sulauksite, tebūnie jums staigmena iki pat gimimo momento.

Ar teikei didelę reikšmę būsimo kūdikio lyčiai nėštumo metu? Kada sužinojai?

 

reaqua reaqua 02. Feb 2017, 10:44

12 savaitę 😉 genetikai - aiškiaregiai 🤓|

LePukuota LePukuota 01. Feb 2017, 14:51

Šešioliktą nėštumo savaitę ❤😀