Sveikutes, na štai paskutinis mano receptukas. Šį kartą desertukas.
Šio nėštumo metu labai pamėgau varškę ir viskas kas iš jos pagaminta. Gal tiesiog organizmas diktuoja ko jam reikia. Ir kai ko nors saldaus užsimanau, pirma mintis būna būtent apie spurgytes, kurias kepdavo man močiutė, vėliau mama, o dabar ir aš pati. Man jos toookiooos naminės, nes miltų reikia mažai, ir labai smarkiai jaučiasi varškytė. Mmmm...
Štai kaip mes jas darome:
Reikės:
3 pakelių varškės 9 % riebumo
4-5 šaukštų cukraus (maišau su vaniliniu cukrumi)
žiupsnelio druskos
Apie 200 g miltų
Kupino šaukštelio kepimo miltelių
"Čerkutės" konjako arba brendžio
Saulėgrąžų aliejaus
Cukraus pudros
Ruošimas:
Varškę ištrinu siu kiaušiniais ir cukrumi
Įsijoju miltus, su kepimo milteliais ir druska į varškės masę, viską gerai išmaišau, supilu konjaką. Tešla gaunasi tokia labai limpanti, tad formuoti rankomis spurgiukus labai sunku.
Konjakas pilamas tam kad verdant aliejuje spiurgiukus jie nepritrauktų riebalų. Kol ruošiu masę, jau puoduke nedideliame kaitinu alieju.
Pačius spurgiukus formuoju dviem šauksteliais. Labai paprasta, greita, rankos švarios, ir spurgiukai gaunasi gražūs.
Į įkaitintą aliejų dedu suformuotus spurgiukus ir verdu kol paruduoja.
Ištraukus spurgiukus neskubu jų dėti į vazą, o dedu į lekštę, jkurioje patiesiu servetėlę, kad nusausinti nuo riebalų.
Nusausėjusius dedu i vazą ir pabarstau cukraus pudra. Mmmm, skanumėlis!