Kaip įveikti stresą gimdymo metu?

Kaip įveikti stresą gimdymo metu?

04. Dec 2014, 08:36 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Gimdymo metu gali būti įvairių stresinių situacijų, kai būsimai mamai atsiranda baimė. O baimė tik apsunkina gimdymą. Sužinok, kaip susidoroti su tokia situacija artėjant gimdymui.  

Akušerės Мarytės Inzulės teigimu, jeigu stresinė situacija iškyla gimdymo metu, padeda kvėpavimo pratimai.

"Kai jaučiate, kai kyla įtampa, būtina nusiraminti, pagalvoti apie savo kūną ir mažylį, skirkite visą dėmesį būtent jam. Tik negalvokite apie tai, kas vyks toliau gimdymo metu. Kuo daugiau streso, tuo daugiau skausmo, tuo didėja baimės. Kai tik gimdyvė ima bijoti, tampa sunku išeiti iš šio uždaro rato.

Žinoma, kiekvienas gimdymas - stresas, ypač jei vaikas - pirmagimis. Tačiau vienareikšmiškai gimdymo metu moteris turi paskęsti savyje, užmiršti apie aplinką ir pajusti savo kūną, visus pojūčius, nusiraminti...Stenkitės nestebėti, ką daro gydytojas ar akušerė.

Moteris turi pajusti ir savo vaikelį. Stresas nepadės. Kad nusiramintumėte, reikia prisiminti ką nors malonaus. Tikėkite savimi! Gimdant moteris daugiausiai turi pasikliauti tik savimi", - tikino akušerė.

Pati didžiausia baimė nėštutei atsiranda pirmajame gimdymo etape...Tačiau būtent tuo metu reikia atsipalaiduoti ir ilsėtis.

"Kai sąrėmiai nuolatiniai ir vis stiprėjantys, ilsėtis laiko lieka visai mažai, tačiau ir tai reikia išnaudoti. Vienintelis būdas sau padėti - relaksacija. Todėl svarbu lankyti nėščiųjų kursus, kur jums viską nuodugniai papasakos", - kalbėjo gydytoja.