Kaip vyresnėlį paruošti sesutės/broliuko atėjimui į šeimą?

Kaip vyresnėlį paruošti sesutės/broliuko atėjimui į šeimą?

27. Oct 2014, 11:15 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mokslininkų nuomone, pats geriausias skirtumas tarp vaikų šeimoje – dveji metai. Pirma, moters organizmas suspėja atsinaujinti per tą laikotarpį, antra – tai pats geriausias amžiaus skirtumas patiems vaikams.

Žinoma, susitvarkyti su dviem mažais vaikais sunkiau nei su tais, kurių tarpusavio amžiaus skirtumas didesnis. Ir tik jūs kiekviena turite teisę nuspręsti, kada planuoti antrąją nėštumą – po metų ar po 10 m.

Jeigu jūs jau pastojote, o jūsų pirmagimiui daugiau nei treji, tuomet pats laikas pasikalbėti su vaikučiu apie būsimą sesytę ar broliuką.

Vaikai labai pavydūs, tokiu būdu jie parodo savo baimes, kad jie mažiau bus mylimi, o visas dėmesys bus skirtas mažajam.

Vyresni vaikai visai įmanomais būdais bandys atkreipti į save dėmesį: sisios į kelnytes, nors jau seniai sėdi ant puoduko, gali apsimesti, kad jiems bloga arba blogiausiu atveju, ką nors blogo bandys padaryti kūdikiui (bus už tai nubausti, bet taip pritrauks tėvų dėmesį).

Buvo atvejų, kai tėvai taip užsimiršo belaukdami antrojo vaikelio, kad pamiršo paruošti vyresnėlį šeimos pagausėjimui. O vyresniam vaikučiui kaupėsi pyktis ant mažojo, kuris daugiau nieko neveikia, tik verkia. Jis nenori, kad visas tėvų dėmesys atitektų antrajam vaikeliui, todėl jis stengiasi jam įkasti, įžnybti ar pastumti.

Ir kai mama tai pastebi, vietoj to, kad pakalbėtų su vyresnėliu, paaiškintų, ji nubaudžia jį, tokiu būdu dar labiau atitolindama nuo savęs vyresnį vaiką. Jam didelis stresas, todėl reikia ne nubaudimo, o pagalbos. Vėliau visa šeima gali kreiptis į psichologą, nors to galima išvengti tiesiog prieš tai pakalbant su vyresnėliu ir paruošiant antrojo vaikelio atėjimui į šeimą.

Nereikia pulti į kraštutinimus ir dėmesio skirti kaip galima po lygiai visiems vaikams šeimoje. Taip vaikai stipriai mylės ne tik tėvus, bet ir vienas kitą.

Kaip Tu supratai, kad esi pasiruošusi antrajam ar trečiam vaikučiui?

kodelcia kodelcia 28. Oct 2014, 15:11

keista, kažkuriame žurnale tėvams skaičiau ir užsifiksavo, jog geriausias skirtumas tarp vaikų - 4 metai, nes vyresnėlis ima suvokti ir rūpinasi mažiuku, o čia pasirodo - 2 metai geriausias laiko tarpas.