Kelionei vaikelio pasitikti

Kelionei vaikelio pasitikti

13. Jul 2018, 16:42 Raudona braškė Raudona braškė

Artėjant TAI datai, kai pagaliau pasimatysime su savo šimtmečio mergaite susivokiau, jog dar nesudėtas krepšys į ligoninę. Pirmojo nėštumo metu šį krepšį jau buvau susidėjus antrąjame trimestre, o vėliau mažiausiai dešimt kartų jį vis iš naujo krausčiau ir dėjausi, krausčiau ir dėjausi. Šį kartą viskas pavyko daug sklandžiau ir be streso.
Pirmo vaikelio besilaukiančioms tai išties labai nelengva užduotis, nes internete pilna įvairių sąrašų-sąrašėlių, forumuose mamos dalinasi dar kitokiais savo krepšių sąrašais, o nuėjus pas nėštumą prižiūrinčią gydytoją į rankas įduodama dar kitoks pavyzdinis sąrašiukas. Taip ir blaškaisi tarp REIKĖS ar NEREIKĖS, nes nesinori pusės namų susidėti, o ir kažką būtiną pamiršti dar baisiau.
Nutariau pasidalinti SAVO išgrynintu daiktų į gimdymo namus sąrašu ir rankinės turiniu. Gal kuriai būsimai mamytei tai padės išvengti painiavos :)
MANO krepšio į gimdymo namus turinys:
1. Nėščiosios kortelė (prasidėjus paskutiniam trimestrui kortelė saugiai nugulė krepšyje, kad atėjus lemiamam momentui netyčia būtų nepamiršta stalčiuje)
2. Higienos priemonės skirtos po gimdymo - pora vienkartinių kelnaičių (po pirmojo gimdymo naudojau suaugusiųjų sauskelnes - buvo labai nepatogu), pakelis maxi didelių įklotų pirmai dienai, ir pora naktinių įklotų pakelių kitoms. Taip pat įsidėjau porą vienkartinių paklotų. Vieną sau, pasitiesti lovoje pirmoms valandoms po gimdymo. Kitą, vaikelio pervystymui, nes kartais (ypač naktį) vaikeliui sauskelnes pakeisdavau tiesiog ant lovos, nekeliaujant per puse palatos iki vystymo stalo.
3. Minimalus kosmetikos krepšelis man, kurį sudaro mini šampūno,  dušo žele, veido kremo, lūpų balzamo pakuotės, dantų šepetukas ir dantų pasta, plaukų šepetys, plaukų gumytė. Tokio mini paketo man sočiai užteko tas kelias dienas būnant ligoninėje po pirmojo gimdymo (nors prisipažinsiu buvau prisidėjusi daaaaug daugiau). Taupydama vietą į kosmetinę prigraudžiau extra priemones: buteliuką ir žinduką. Gal neprireiks, bet esu linkusi nepalikti vietos chaosui ir stresui ir pasiruošti iš anksto.

20180713154829-96369.jpg

4. Cinko kremas vaikelio užpakaliukui. Pirmas vaikelio kakutis užduotis ne iš lengvųjų :D Cinko kremukas padeda lengviau nuplauti mekonijų nuo vaikučio užpakaliuko. Pamenu, atėjusi sesutė net paterė pirmus kartus šio kremuko užtepti 'riebiai'.
5. Pirmųjų sauskelnių pakuotė. Sūnaus užpakaliukui šių sauskelnių neteko garbė išbandyti, tad labai tikiuosi, kad mūsų mažąjai mergaitei šios elitinės sauskelnės išties tiks ir patiks. Pakuotė labai patogi ir tip top tinkanti kelionei į gimdymo namus krepšyje. Patogu, kai nereikia tempti diiidelės sauskelnių pakuotės ar sauskelnes dėtis jas išardžius.
20180713155537-52701.jpg

6. Drėgnų servetėlių pakuotė. Turim 4 metų šių drėgnų servetėlių naudojimo stažą. Išties puikus produktas, lydintis mus nuo pirmų dienų, pirmųjų apsilankymų pas gydytoją metu, pirmųjų tolimesnių kelionių metu ir gelbėjantis įvairių nelaimingų nutikimų valgant atveju.
20180713155927-68241.jpg

7. Vaikelio rūbeliai (56 dydis) - 2 bodžiukai trumpomis rankovytėmis, 2 siaustinukai ilgomis rankovytėmis, 3 šlaiužtinukai,1 kelnytės, vilnonės ir paprastos kojnytės, kepurėlė. Šis punktas gali kisti priklausomai nuo metų laiko,kada vaikelis turi gimti. Pirmąjį vaikelį gimdžiau žiemą, tad susidėti rūbelius kažkodėl buvo daug paprasčiau (buvo aišku, kad reikia šiltų rūbelių) - keli komplektukai ilgomis rankovėmis, šiltas kombinezonas ir kepurėlė parsivežimui.
20180713160545-44487.jpg

8. Pledukas vaikeliui, nes savu užkloti kažkodėl visad smagiau :)
9. Pižama man. Pirmąjį kartą vilkėjau naktinukus ir chalatą (kaip ir rekomenduojama pavyzdiniuose daiktų į gimdymo namus sąrašuose). Nesu didelė tokios aprangos gerbėja, todėl jaučiausi neitin patogiai, miegant naktinukai nuolat kilo į viršų. Šį kartą įsidėjau pižamines kelnes ir patogią maikutę, su kuria galėčiau lengvai žindyti. Vėsesniam orui įsimečiau užsivilkti priekyje atsitraukiantį treningo švarkelį.
10. Šlepetės
11. Kojinės
12. Paprastų, patogių kelnaičių 3 vnt.
13. Tualetinis popierius
14. Mažas buteliukas vandens. Pirmojo gimdymo metu patyriau nemenką kirpimą, tad kiekvienas apsilankymas tualete būdavo tikras išbandymas. Kad šlapinantis druskos taip negraužtų žaizdos, į buteliuką įsipildavau drungno vandens ir šlapinantis kartu pildavausi. Tai labai gelbėjo.
15. Rankšluostis man ir nedidelis rankšluostėlis vaikeliui
16. Diclofenac-ratiopharm žvakutės nuo skausmo plyšimo-kirpimo atveju
17. Telefono pakrovėjas
18. Šį kartą kartu keliaus ir fotoaparatas toms pirmoms nepakartojamoms gyvenimo akimirkoms įamžinti, nes pirmosios sūnaus nuotraukos kelia labai daug sentimentų, tačiau yra labai nekokybiškos, nes darytos telefonu
Toks mano išgrynintas ir minimalus gimdyvės krepšelis. Viskas kas svarbiausia ir tikrai buvo panaudota. Sąmoningai nepirkau jokių kremukų speneliams, įklotų į liemenėles ir t.t., nes gimdymo namuose dovanoja visą 'kraitelį' įvairių mėginėlių ir bandymukų, kuriuos galima išbandyti tomis pirmomis dienomis.

DandM DandM 14. Jul 2018, 22:17 DandM

Rašiau dar keletå patarimú, o “pasikomentavo” tik keli žodžiai..gal žinot, kodėl taip?

DandM DandM 14. Jul 2018, 22:13

Puikiai! Labai geras sárašas, vežiausiai labai panašiai