Kiek rotavirusas pavojingas nėščiajai?

Kiek rotavirusas pavojingas nėščiajai?

05. Mar 2013, 07:00

 

Kiek rotavirusas pavojingas būsimai mamytei? Ar gali jis kaip nors įtakoti būsimą kūdikį? Atsako Vaikų klinikinės universitetinės ligoninės infektologė Ilzė Gropė.

 

Jeigu nėštumo metu moteris suserga rotavirusu, tai jos vaikučiui ši liga niekaip neatsilieps, tad nerimauti šiuo atveju nėra ko.

 

Tačiau pati nėščioji blogai jausis, egzistuoja rizika, esant stipriam vėmimui ar viduriavimui, netekti daug skysčių. Tokiu atveju reikia būtinai pasikonsultuoti su savo gydytoju.

 

Labai svarbu šiuo periodu daug gerti. Geriausia gerti sūrius skysčius – specialius, kuriuos galima nusipirkti vaistinėje, jie geriausiai įsisavinami.

 

Kadangi nuo kai kurių jų pykina, tuomet galite gerti ir mineralinį vandenį arba paprastą vandenį.

 

Taip pat svarbu laikytis dietos: galima valgyti ryžius, bananus, džiūvėsėlius, bet nieko kito.

 

Ar jūs kentėjote nuo rotaviruso ar kitų žarnyno infekcijų? Jei taip, kaip gydėtės? Pasidalinkite patirtimi komentaruose. 

05. Mar 2013, 12:27

Del rotaviruso sukeltu komplikaciju i vaisiaus vandenis isimete infekcija ir mano 26 savaiciu nestumui prasidejo prieslaikinis gimdymas, taciau Kauno kliniku mediku deka pavyko sustabdyti saremius ir isgydyti infekcija, sunelis gime isnesiotas, taciau is zaliu vandenu... Aciu dievui, kolkas viskas gerai ir sunelis vystosi puikiai. Dabar jam 8 menesiai.