Klausk vaistininkės: Kaip nėštukei gydyti peršalimą ir kosulį?

Klausk vaistininkės: Kaip nėštukei gydyti peršalimą ir kosulį?

04. Jul 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Kristinos laiško:

Sveiki, esu 16 sav. nėščia, bet netikėtai mane užklupo peršalimo virusas. Gerklės beveik neskaudėjo, tik pirmą dieną buvo toks sausumo jausmas, tačiau jau sekančią dieną pajutau užsikimšusią, "bėgančią" nosį ir pradėjo kamuoti sausas kosulys, ypaę naktį. Temperatūros taip pat neturiu. Gydausi arbatėlėmis su medumi ir citrina, bei purškiu jūros vandenį. Labai pergyvenu, kad tai gali pakenkti vaikeliui, ypac tas sausas kosulys. Simptomai kamuoja tik keletą dienų, ar jau vertėtų kreiptis į gydytoją? Ar tas sausas kosulys bei pats peršalimas gali pakenkti vaikeliui? 

Konsultuoja farmacininkė, aromaterapijos specialistė, trijų vaikų mama Jurga Baranauskienė: 

Daugelį priemonių, kurias rinktumėmės įprastai, nėštumo metu yra PAVOJINGOS. Pavyzdžiui, nėštumo metu, esant peršalimo simptomams, NEDERĖTŲ NAUDOTI: čiobrelių, aviečių, debesylų, raktažolių, šalavijų, saldymedžio, šalpusnio arbatų.

Iš arbatų saikingai REKOMENDUOČIAU gerti: islandinės kerpės, siauralapio gysločio, gauruotojo švitrūno ar šeivamedžio žiedų arbatas. Vaistažolių arbatą reikėtų gerti šiltą (ne karštą), mažais gurkšneliais, lėtai, ilgai palaikant arbatą burnoje. Medų dėkite į ne karštesnę nei 40 laipsnių arbatą.

Kalbant apie nėštumo laikotarpį, svarbus itin saikingas arbatos naudojimas 1-2 kartus per dieną.

Verta išbandyti homeopatines priemones imunitetą stiprinančias bei padedančias organizmui įveikti kosulį. Taip pat vaistinėje yra gysločio sirupas, kuris palengvintų Jūsų nusiskundimus.
 
Mano praktikoje labiausiai pasiteisina įvairių natūralių metodų suderinimas kartu su aromaterapija. Tam reikėtų naudoti tik atsakingų gamintojų pagamintus aromamišinius specialiai, kurtus pačiam jautriausiam gyvenimo laikotarpiui. Mano patirtimi labiausiai pasiteisinę yra čiobrelių-mirtų bei čiobrelių-vaistinės šventagaršvės aromamišiniai, kuriuos galima naudoti net kūdikiams. Idealu juos naudoti kartu su bičių vaško kompresu.
 
Mano šeimoje peršalimo laikotarpiu itin mėgstama arbata su šeivamedžio žiedų sirupu, kuri puikiai tinka ir nėštumo laikotarpiu.
 
Verta prisiminti liaudišką priemonę- svogūnų griežinėlį nakčiai Jūsų kojinėje.
 
Linkime daug dėmesio sau ir laiko poilsiui!

Rubrikoje KLAUSK VAISTININKĖS galite klausti apie vaikų, savo ir visos šeimos narių sveikatą, kokių natūralių priemonių imtis vienoje ar kitoje situacijoje, kokias natūralias gydymo ir profilaktikos priemones naudoti ir pan. Klausimus rašykite: redakcija@mamyciuklubas.lt (laiško temoje rašykite "Klausimas vaistininkei" ir nurodykite vaiko amžių).
Ekspertai

Jurga Baranauskienė

Farmacininkė, www.babataskas.lt, www.facebook.com/babataskas
Jurga Baranauskienė in-vecaku-skola
10. Dec 2018, 10:02

Packers and Movers Chennai Give Safe and Reliable ***Household Shifting Services in Chennai with Reasonable ###Packers and Movers Price Quotation. We Provide Household Shifting, Office Relocation, ✔✔✔Local and Domestic Transportation Services, Affordable and Reliable Shifting Service Charges @
https://packersmoverschennai.in/