Kodėl moteriai svarbi dubens dugno mankšta?

21. Jan 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dubens dugno mankšta, teigiama, labai tiesiogiai susijusi su moters sveikata. Ja ypatingai pasidomėti turėtų besilaukiančios moterys, mat ji gali padėti pasiruošti sklandesniam didžiajam įvykiui ir greitesniam atsistatymui po jo.

Nors, kaip teigia specialistai, ši mankšta padeda bet kurio amžiaus, sudėjimo, sveikatos būklės moteriai palaikyti gerą savijautą bei stabdo senėjimo procesus.

Lietuvoje apie dubens dugno mankštą kalbama dar labai mažai. Tad kartu su apie tai skirtingais būdais išgirdusiomis ir išbandyti nusprendusiomis nėštutėmis, siūlome ją pasibandyti ir jums.

Kuo ypatinga dubens dugno mankšta?

Ši mankšta, kaip ir daugelis kitų prasideda nuo viso kūno apšilimo. O apšilus, prie pratimų jau prijungiami ir dubens dugno raumenys, įtempiant juos.

“Dubens dugno raumenų mankšta - tai mankšta, kurios metu stipriname paties dugno raumenis, esančius tarpvietėje. Pratimai reikalingi ypač prieš gimdymą, nes šiais takais ateina vaikutis į pasaulį. Kuo šie raumenys bus elastingesni, tuo gimdymas bus lengvesnis”, - pasakojo “Gandro lizdo" Dubens dugno mankštų specialistė Agnė Ramaslauskaitė.

Kas yra dubens dugnas?

Anot “Gandro lizdo” įkūrėjos, akušerės Ievos Girdvainienės, kiekvienai moteriai svarbu suprasti, kur yra jos “didysis O” arba dubens dugnas, kur yra visa moters reprodukcinė sistema.

“Pagrindinis pratimas yra nuėjus į tualetą ir šlapinantis, pabandyti šlapimą sulaikyti. Jei jūs tai gebate, vadinasi, jaučiate ir įsivaizduojate, kur yra dubens dugnas - tai yra tarpvietės, šlapimo pūslės raumenys. Tai lyg, kaip sako kineziterapeutė, hamakas visam moters turtui”, - apie dubens dugną aiškino akušerė I.Girdvainienė.

Įvairūs informacijos šaltiniai teigia, kad ši mankšta naudinga ne tik mamoms, ruošiantis gimdymui ar greitesniam ir sėkmingesniam atsistatymui po jo, bet ir visoms moetrims, mat stabdo senėjimo procesą, lėčiau dyla stuburas ar sąnariai, lėčiau sensta dubens dugno srities organai.

Sėkmės.