Kodėl reikia bendrauti su negimusiu vaikučiu?

Kodėl reikia bendrauti su negimusiu vaikučiu?

26. Mar 2013, 09:00

Būsimasis kūdikis jau nuo vidurio nėštumo turi susiformavusią klausą, todėl gali girdėti mamos ir tėčio balsą. Labai svarbu bendrauti dar su negimusiu vaikučiu, nes tai stiprina abipusį ryšį.

 

Penkios priežastys bendrauti su vaikučiu pilvelyje

 

1.Bendravimas su dar negimusiu vaikeliu gerina jo raidą – tiek psichinę, tiek fizinę. Vaikelis greičiau bręsta, yra gabesnis, moka labiau prisitaikyti, labiau pasitiki žmonėmis, augdamas jaučia itin tvirtą ryšį su mama. Taip pat bendravimas su būsimu vaikučiu turi didelę svarbą būsimam tėčiui užmegzti pirmuosius ryšius su vaikučiu.

 

2.Moterys, bendraujančios su dar negimusiu kūdikiu, labiau pasitiki savimi, yra ramesnės, moka atsipalaiduoti, suvaldyti savo jausmus. Tai labai svarbus pasiruošimo gimdymui etapas. Bendravimas su kūdikiu, įsiklausymas į jį ir savo kūną moterims padeda geriau jaustis per gimdymą, mažina komplikacijų riziką.

 

3.Per nėštumą sukurti piešiniai, parašyti laiškai, mamos dainelių įrašai gali tapti puikia dovana užaugusiam vaikui. Laikotarpis, kai moteris laukiasi, yra unikalus, pasitaiko vos vieną kartą ar du kartus per gyvenimą, todėl labai svarbu nepraleisti progos.

 

4.Bendraujant su negimusiu vaikučiu patariama kalbėti ne vaikui, o su vaiku, tai yra užmegzti dialogą su juo. Ilgainiui jis būtinai atsakys – judesiu, o jūs tai pajausite.

 

5.Bendravimas su negimusiu vaikučiu gerina mamos emocinę būklę – moteris labiau pasitiki savimi, yra ramesnė, atliepianti į vaikučio poreikius. Gera mamos psichinė savijauta tiesiogiai teigiamai veikia jos fizinę savijautą.

 

Kaip jūs bendravote su savo būsimu vaikučiu?

 

22. Feb 2014, 17:47

Būtinai išbandysiu, tik kol kas spėju dar man ankstoka...8 savaite prasidėjo 😀

20. Oct 2013, 14:20

aš kalbinu savo mažyli, ne visada, bet pakalbu, tieisog pasakau ką nors, arba nusijuokiu 😀 pasakoju jam viską, paklausiu ką jis veikia. Mums dar ne daug, bet jau šis tas, 18 savaitėlė

04. Apr 2013, 14:51

Mamytes užpildykite jeigu kam nesunku😀 labai ačiū
http://apklausa.lt/f/muzikos-terapijos-poveikis-nesciosioms-moterims-cnxs2pc/answers/new.fullpage