Kodėl vaisius žagsi?

Kodėl vaisius žagsi?

13. Nov 2012, 08:00

 

Nuo kurio mėnesio kūdikis žagsi pilvelyje ir kodėl? O gal taip tik atrodo, kad žagsi, kai mamos jaučia judesius? Kaip atskirti, kur žagsėjimas, kur mažylio sujudėjimas?

 

Pasak ginekologijos klinikos „Maxmeda“ gydytojos ginekologės Sonatos Rakšnienės, nėštumo metu moterys gali pajusti, kad vaisius žagsi, bet nereikia baimintis, tai normalus reiškinys.

 

"Vaisiaus žagsėjimą galima pajusti po 20 nėštumo savaitės, ypač septintame  nėštumo mėnesyje. Žagsėjimas – tai nevalingi, trumpi, ritmiški vaisiaus judesiai. Vaisius gali žagsėti iki kelių kartų per dieną", - Mamyčių klubui pasakojo gydytoja ginekologė.

 

Kokios žagsėjimo priežastys?

 

Pasak S.Rakšnienės, žagsėjimo priežastis iki šiol nėra aiški. Yra daug nuomonių.

 

-vieni mano, kad šie nevalingi judesiai paruošia kvėpavimo raumenis kvėpavimui po gimimo.

 

-kiti mano, kad vaisiaus žagsėjimą sukelia prisipildęs vaisiaus skrandukas, dirginantis diafragmą. Vaisius įsčiose ryja vaisiaus vandenis, kurie pripildę daugiau skrandį dirgina diafragmą.

 

-trečia nuomonė, teigianti, kad žagsėjimas susijęs su besiformuojančiu čiulpimo refleksu. Taigi, vaisiaus žagsėjimas – nieko blogo.  

 

Žagsėjimas yra ritmiškas, monotoniškas, pasikartojantis, trunkantis iki kėlių minučių. Vaisiaus judesiai yra chaotiški, skirtingo intensyvumo. Dažnai vaisiaus judesius galima pamatyti: mama pastebi besikeičiančios formos pilvą.

 

Medicinos centras " MAXMEDA" Vilniuje

 tel. 2137708, mob. 862078846

www.maxmeda.lt

13. Nov 2012, 16:31

Gabriele zaksedavo, ir man labai net patikdavo, nes jusdavau tada labai gerai. nors ir pirmas nestumas buvo, bet pojuciai ir kaip Deimante sakai, nuteikdavo labai gerai

13. Nov 2012, 10:58

dukryte visai nezaksejo nebent, gal nejutau ,buvo pirmas nestumas

13. Nov 2012, 10:56

sunus labai zaksejo 😀 ir gimes labai zaksejo kazkodel 😀

13. Nov 2012, 09:55

oi maniske daznai pilvelyje zagsedavo 😀 tikrai nesumaisysi vaiko judesiu su zagsejimu 😀 net saremio metu zagsejo 😃

13. Nov 2012, 08:55

As su pirma istikro ne nepajutau zagsejimo jos. Bet va su siuo nestumu man rodos ,kad jau jauciu 😀