Kokią liemenėlę rinktis nėštutei?

Kokią liemenėlę rinktis nėštutei?

08. Jul 2015, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaistinėse arba vaikų prekių parduotuvėse galima rasti specialių liemenėlių, skirtų nėščioms ir žindančioms moterims. Kuo jos ypatingos?

Krūtys padidėja 1-2 dydžiais 

Maždaug trečią nėštumo mėnesį moterys pajunta, kad iki tol buvusi liemenėlė tampa maža. Laikas ją keisti į didesnę. Paprastai per nėštumo laiką būsimųjų mamų krūtinė padidėja 1-2 dydžius. Moterims kyla klausimas, okią pirkti: įprastą liemenėlę, tik kito dydžio, ar specialiai nėščiosioms ir pagimdžiusioms siūlomą? Kad ir kurį variantą pasirinktumėte, siūlome išklausyti, į ką atkreipti dėmesį renkantis liemenėles.

1 kriterijus: medžiaga

Nėštumo metu "draugiškiausias" audinys jums yra iš natūralaus pluošto, pavyzdžiui, medvilnės. Jeigu liemenėlė bus pagaminta iš medvilnės, be to jos sudėtyje bus 3-10 procentai sintetinio audinio - elastano, lykros - tada liemenėlė  bus labiau elastinga ir priglus prie kūno. Šių kelių procentų sintetikos tikrai neverta baimintis. Kai kurios liemenėlės maitinančioms siuvamos iš mikrofibros- kvėpuojančios ir gerai priglundančios medžiagos. 

2 kriterijus: detalės

Nėštumo ir pogimdyminiu laikotarpiu svarbios visos detalės, suteikiančios mamai komfortą. Pavyzdžiui, kad ir tokia: ar liemenėlės kaušelis pagamintas iš vientiso audinio, ar yra su siūlėmis? Besiūliai kaušeliai itin patogūs krūčiai - nenuspaus spenelio ir pačios krūties. Liemenėlės užsegimas būna keleriopas: priekyje, nugaroje bei ombinuotas (ir ten, ir ten)-pastarasis variantas patogiausias.

Reguliuojamas užsegimas irgi itin patogus, didėjant krūtinei bei nėštumo svoriui - persegant liemenėlė "padidėja" arba 'sumažėja". Kai kurios liemenėlės turi iki 6 užsegimo reguliavimo padėčių. Liemenėlės petnešėlės nėštumo ir pogimdyminiu laiku patogiausios platesnės ir taip pat reguliuojamos. 

3 kriterijus: tinkamas dydis

Kai jau apčiupinėjote liemenėlę, apžiūrėjote ir įvertinote jos visas savybes, liko paskutinis žingsnis- pasimatuoti ją. Per maža bus nepatogi, spaus, varžys judesius, o per didelė- neatliks savo funkcijos - neprilaikys didėjančių krūtų. Būtinai pasimatuokite ją prieš pirkdami! Užsidėję pakelkite rankas, pasilenkite, giliai įkvėpkite - taip įsitikindami, ar ji patogi ir tinkama jums. Jeigu taip - sveikiname! 

Na, ir paskutinis patarimas - liemenėlę nėščiosioms bei žindančioms  mamoms geriausia pirkti ne turguje, o specializuotose parduotuvėse,, vaistinėse - taip žinosite, kad įsigyjate kokybišką ir sertifikuotą prekę.

Kokias liemenėles dėvėjote nėštumo metu: įprastas ar specialias, skirtas nėščiosioms bei maitinančioms?