Kokių žinai mitų, susijusių su nėštumu?

Kokių žinai mitų, susijusių su nėštumu?

23. Sep 2015, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jei laukiesi pirmagimio, tau iškyla begalė klausimų ir abejonių – ypač jeigu draugai ir pažįstami pasakoja apie įvairiausius liaudiškus prietarus. Pradėk nuo dabar ignoruoti įvairius mitus, susijusius su nėštumu! Mes aptarsime pačius populiariausius!

1.Labai paplitęs mitas – Negalima kirptis ir dažyti plaukų. 

Mūsų protėviai tikėjo, kad plaukai apsaugo nuo šalčio ir kad juose slepiasi gyvybinės žmogaus galios. Todėl ir nebuvo galima kirptis. Iš tiesų: nėštumas – tinkamiausias metas atauginti plaukus, dėl hormoninių pokyčių jie ima augti greičiau nei įprastai. Bet jei plaukai trukdo būsimai mamytei, lenda į akis, erzina – geriausia juos patrumpinti. Na o plaukų dažai gali „pasielgti, kaip nori“ nėštumo metu, tad dažymo rezultato numatyti neįmanoma.

2.Taip pat turbūt girdėjai kalbų, kad Negalima pačiai pirkti kūdikio kraitelio.

Nes jei drabužėliai nupirkti, o kūdikis dar negimęs, jį „pasisavins“ svetimos mistinės jėgos ir nėštumas nutrūks. Iš tiesų, daug yra tikinčių šiuo prietaru. Gimdymo namuose nereti atvejai, kai kūdikiai iš gimdymo namų išvyksta, aprengti naujais drabužėliais, prie kurių dar prikabintos kainų etikėtės. Taip nutinka, kai drabužėliais paskutinę minutę rūpinasi tėtis. Klausimas - kas naudingiau, nauji, dar neskalbti ir nelyginti rūbeliai  ar mamos ramybė – lieka atviras. Juk pačiai rinkti daiktelius būsimam mažyliui suteikia didelį džiaugsmą, tad nekreipkite dėmesio į prietarus ir leiskite sau šį malonumą. Be to, tai išvaduos jūs iš nereikalingo nerimo pirmomis dienomis po gimdymo.

3.Dar vienas paplitęs mitas – Negalima siūti, megzti ar prisiūti lopą.

Nes mezgant, kūdikio virkštelė gali apsivynioti, siuvimas bus kaltas dėl to, jei bus užkirstas kelias kūdikiui ateiti į šį pasaulį, o sagos ar lopo prisiuvimas – priežastis atsirasti apgamams. Iš tiesų, jokio paaiškinimo šiam prietarui nėra. Gal tik reikia stebėti save, kad nebūtumėte per ilgai vienoje statiškoje pozoje. Geriau laikas nuo laiko keisti kūno padėtį – atsistoti ir pasivaikščioti, kad mažylis gautų pakankamą kiekį deguonies.

Ar žinai kokių nors mitų, susijusių su nėštumu?