Kokiuose maisto produktuose daugiausiai magnio?

Kokiuose maisto produktuose daugiausiai magnio?

02. Sep 2012, 07:30

 

Ilona (ilonaaa) Forume klausia:

 

Sveikos, gal žinote, kuriame maiste yra daugiausia magnio? Man jo taip norisi, kad šaukštais turbūt galėčiau valgyti, nes mėšlungį traukia ir traukia, geriu daktarės išrašytus maisto papildus, bet man jo vis tiek norisi dar.

 

Silvijana:

 

Sveika, magnio yra riešutuose, razinose, vynuogėse, kopūstuose, morkose, grikiuose, ryžiuose, migdoluose. Jei kojas traukia mėšlungis, tai nebūtinai trūksta tik magnio, gali trūkti ir kalcio (šaltiniai - pienas ir jo produktai, mineralinis, riešutai, sūris), kalio (žuvis, pomidorai, obuoliai, bananai, abrikosai (ypač džiovinti)), vitamino B (pienas, riešutai, lapinės daržovės, grikiai, žuvis ir jos produktai, kiaušiniai).

 

Man pavasarį irgi traukė kojas mėšlungis, tai padėjo būtent šių produktų gausesnis valgymas, vėliau teko pagerti ir "Magnesium diasporal", šis papildas tikrai geras ir labai greitai padeda.

 

Kaip Mamyčių kubui patarė klinikos "Motina ir vaikas" gydytoja ginekologė-akušerė Raimonda Sinkevičienė, magnis turi raumenis atpalaiduojantį poveikį. Jį reikia gerti nėštumo metu tik tada, kai yra raumenų mėšlungio požymiai ar kiti magnio stokos požymiai.

 

Mėšlungis nėštumo metu

 

Ar jums nėštumo metu traukė mėšlungis?