Noriu papasakoti apie savo akušerę

Noriu papasakoti apie savo akušerę

15. Apr 2015, 11:37  ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡

Sveiki,norėčiau papasakoti apie savąją akušerę.Ji vardu Sigita,dirba Kupiškio poliklinikos moterų konsultacijoje.

Pirmiausia pasirenkant gydytoją buvo svarbu žinoti:

*Jei kūdikiui pradėti reikia dviejų žmonių,tai ugdyti jį,pradedant apvaisintu kiaušinėliu ir baigiant saugiu,sėkmingu gimdymu,reikia mažiausiai trijų-motinos,tėvo ir bent vieno profesionalaus gydytojo.Tai ir buvo mūsų tikslas susirasti trečiąjį mūsų komandos narį.Mums svarbu tas,kuris prižiūrės mus visą nėštumo laikotarpį.Teigiame,kad šiandieną mes visi turime begalę pasirinkimų ir galimybių. :)

*Tai labai svarbu Mielos Moterys:Apsispręsdamos,kokio gydytojo jums reikės,pirmiausia turite pasvarstyti,kokia esate nėščioji.Galbūt esate  linkusios palaikyti draugiškus santykius:kiekvienas darytumėte tai,ką išmanote ir sugebate geriausiai.Gal norėtumėte gydytojo,besiremiančio savo patirtimi ir žiniomis,taip pat asižvelgiančio,kas geriausia jums medicininiu požiūriu,bet visada įvertinančio ir jūsų pageidavimus.Jai taip,tai jums mielosios netiks nei medicinos dogmų vergas,nei molis jūsų rankose;nei toks,kuris automatiškai kiša vaistų,nei toks,kuris nė nemastęs ju atsisako,bet kuris visų pirma leis gimdyti natūraliai ,tačiau nedvejodamas įsikiš kaip gydytojas,jei tik kils pavojus jūsų ir kūdikio sveikatai.

Kiekviena suprantame,kad galimybė pasirinkti idealų gydytoją iš trijų tipų(akušeris,šeimos gydytojas,slaugytoja akušerė)jau palengvina užduotį,tačiau dar ne viską lemia gydytojo darbo stilius ir filosofija.Mes turime apmastyti ir apie tai,kokios medicininės klasifikacijos specialistas atitiktų mūsų poreikius.

Taigi,pagal Save Aš pasirinkau akušerę,ir tik todėl,kad ieškojau gydytojo,mokančio tvarkytis su bet kokiais nėštumo,gimdymo ir pogimdyminio laikotarpio aspektais-nuo elementariausio klausimo iki neaiškios komplikacijos.Čia dar reiktų atkreipti dėmesį į akušerį ginekologą.Jis suteikia ne tik visapusišką akušerinę priežiūrą.Tai ir įvardinčiau šiuos kriterijus,pagal kuriuos ir turėtų pasižymėti geras specialistas. :)

Iš tiesų Aš esu labai patenkinta savo akušere,aš galiu drąsiai kreiptis į ją ir ji man visada atsakys,padės tuo pačiu-palaiko mano nuomonę, kad gimdymas turi būti kuo natūralesnis (jei nėra komplikacijų). Sigitą man rekomendavo draugės,todėl jų ir paklausiau. Kartą paklausiau patarimų Sigitos apie mankštas nėštumo metu.Ši man iškart rekomendavo pečių ir kojų pratimukus,aerobinę mankštą,ir kegelio pratimus,parodė ir supažindino mane.Todėl iki šios viską darydama jaučiuosi puikiai,gera savijauta.Teigiu,kad mankštos nauda nėštumo metu padeda geriau jaustis tiek fiziškai ir tiek protiškai;pagerina miegą,stiprina raumenis ir didina ištvermę.Onėštumo metu gali būti nadingi keturių rūšių pratimai,kuriuos ir sužinojau,tai:1)aerobinė mankšta,2)speciali nėščiųjų gimnastika,3)atsipalaidavimo pratimai,4)kegelio pratimai. Tai ir būtų Mano toks patarimas visoms netingėti skirti laiko sau ir pasportuoti,pajudėti biškuti del savęs. :)

Kadagi pats gimdymas dar tik artėja ir apie jį kolkas negalėčiau pasakyti kaip man pačiai jis,tačiau apie tokius dalykus mes labai daug šnekamės ir diskutuojame,o tai yra labai svarbu.

Taigi,baigdama savo straipsnį,dar norėčiau perspėti visas nėštukes kad,:

*Visada automobilyje ar kitoje transporto priemonėje prisisegtumėte saugos diržus;

*Neavėkite aukštakulnių batelių,nes galite lengvai išsinarinti kulkšnis.Nevaikščiokite slidžiomis grindimis.

*Atsargiai lipkite ir išlipkite iš vonios.

*Palikite nakčiai apšviestą kelią į vonios kambarį ir atgal.Pasirūpinkite,kad jame nebūtų jokių kliūčių,ant kurių galėtumėt suklupti.

*Sportuodama laikykitės atsargumotaisyklių.

*Nepervarkite.Dėl nuovargio įvyksta nepaprastai daug nalaimingų atsitikimų. :)

Malonu,jaigu kuriai nors pravers patarimai,bus naudinga informacija ir patiks pasiskaityti. :) Geros dienos.

KONKURSAS: Papasakok apie savo akušerę ar ginekologę