Paslapčiuko dienoraštis: Kraitelis - persikraustymai

Paslapčiuko dienoraštis: Kraitelis - persikraustymai

21. Oct 2013, 13:58 pypse pypse

 

Kiekvienas sekmadienis tyliai primena perskaičiuoti prabėgusias dienas. Lygiai 32  laukimo savaitės. Ne tiek ir daug beliko, kol paslapties kvapus užgoš  stebėjimosi kvapas:

Į ką panašus;

Ką sugeba;

Kaip žvelgia;

Ką sako;

Ko laukia;

Kaip priima;

Kaip godžiai ryja  saldžiu pienu paliestą gyvenimą;

Ir tam reikia po mažu pradėti ruoštis.  Beveik  4 metų naktis savo miegojimo vieta dalinomės ir su savo pirmagimiu. Vyrukas buvo išsirinkęs pačią geriausią vieta - patį viduriuką. Iš vienos pusės mama, iš kitos tėtis –  šiltas, ramus, saugus miegas garantuotas. Apsikabina, užsikelia kojas, kvėpuoja čia pat šalia, netikėtai paima už rankos... Bet augant Paslapčiukui, augo ir mano pilvukas. Iš pradžių sugalvojau iš pagalvėlės pasidaryti tvorelę, kad apsisaugočiau nuo netikėtų keliukų smūgių, o po dar vienos kitos savaitės nusprendėme – laikas kraustytis į savo lovytę. Pilvuką apginti dar galėjau, bet gimus leliukui, visi tikrai nebeįsitektume, tad geriau išsikraustyti kuo anksčiau. Išsirinkome gražią lovytę, pataliukus. Kol laukėme baldelių porą savaičių nuteikinėjome, kas kur kaip miegos, kokie pasikeitimai laukia. Išsikraustymas buvo ne taip ir toli, mažylio lova atsidūrė šalia mūsų lovos, bet ir prie to reikėjo priprasti.

20131021134727-22529.jpg

Sūnutis keletą naktų atsisėsdavo ir vis prašydavo ateiti pas mus, per viduriuką, bet nesiverždavo. Pasakydavau, kad duosiu jam ranką, atsiguldavo ir toliau miegodavo. Dabar jau tapo įprasta, kad mūsų lovoje vakare paskaitome pasakėlę, o užgesinus šviesą jis pats netingi keliauti į savo nesušildytą lovytę. Savaitgalio gėris – rytais gali atslinkti pas mus į lovą  ir mus pažadinti.

Tiesa, priprasti prie naujos tvarkos man reikėjo taip pat labai daug susikaupimo ir teigiamų minčių. Matau jį miegantį visai šalia, laikau suspaudusi rankutę, o taip trūksta to mažo Ežyčio prisiglaudimo, jo apsivijusių kojų, ramaus kvėpavimo. Visą pirmąją naktį taikiausi su pasikeitusia padėtimi, žiūrėjau, galvojau, prisiminiau. Prisiminiau kaip ruošdamasi jo gimimui buvau sugalvojusi taisyklę neleisti miegoti vaikui savo lovoje. Prisiminiau kaip pirmąją naktį ligoninėje ši taisyklė buvo sulaužyta ir nuo tos dienos miegodavome tik kartu. Prisiminiau, kaip sofą -lovą iškeitėme į dvigulę lovą, ir atsiradus „tiek daug“ vietos vis tiek miegojome susispaudę. Prisiminiau atsisveikinimo su pieneliu bemiegę naktį ir begalinį ryžtą „kitaip“, bet vis dar miegoti vienam šalia kito.

Sūnelis išsikraustė iš mūsų lovos,  užleisdamas  vietą tuoj gimsiančiam naujam šeimos nariui. Argi ne taip pradedamas kaupti kraitelis? Miegojimo vieta yra labai svarbi. O manęs ir sūnučio laukia dar vienas išbandymas – gimus mažyliui keisimės miegojimo pusėmis, ir rankytę sūneliui ties tėtis, o mums prie to reikės kažkaip prisitaikyti.

Kitas kraustymosi etapas įvyko šį savaitgalį. Išrinkome vyresniajam broliui didesnė drabužių spintą, ant pakabėlių sukabinome jo marškinėlius. Markas į lentynas pats dėliojosi savo drabužėlius, taip atlaisvindamas savo mažutę drabužių komodą leliukui.

20131021135103-34474.jpg

20131021135142-34037.jpg

Kol vyrai rinko spintą aš su pasimėgavimu iš „entojo“ karto (stebėdama pamokas per youtube) numezgiau mažutes šiltas kojinytes savo Pilvinukui.

20131021135224-52910.jpg

Didieji persikraustymosi darbai nuveikti, galima pradėti daryti reikalingų daiktų sąrašėlį ir pildyti kol kas tuščius komodos stalčius.

22. Oct 2013, 15:55

Smagus pasiruošimas naujiem pokyčiam pas jus 👍

22. Oct 2013, 15:54

Hm . . .saviškį "iškrausčiau" iš savo lovos, kaibuvo beveik pusantrų ar net daugiau laiko . . . man buvo nepatogu. Vis dėl to kiekvienos šeimos apsisprendimas 😀 Rankytę paduodavau ir taip gerai buvo, bet kai pakeitėme leliukišką lovą į kitą, ir ji prie pat pristumta tai ne tik rankytė būna, bet ir prisišlieja prie pat . . . tiesa tarp dviejų magu užmigti šilumėlių, bet naktį pabundu ir nustumdau abu 😃

pypse pypse 21. Oct 2013, 15:36

hehe,tada dziaugiuos kad kol kas mes abu su Marku nenorim taip toli kraustytis abu. O baldeliai is ikea

gintarerei gintarerei 21. Oct 2013, 14:55

ir beje, labai grazi Marko nauja lovyte. Gal isduosit paslapti kur tokia radote? 😀

gintarerei gintarerei 21. Oct 2013, 14:45 pypse

zinok as iki paskutines minutes kraiteli sudarinejau ir tase tada susikroviau i ligonine... ir ka 😀 kai pasidziaugiau kad va siandien turiu viska, dar turiu savaite pasiciupinejimui ir pasidziaugimui ir bac ant rytojaus ir Jonukas atkeliavo.

Smagus tu paskutiniu savaiciu laukimas, man labai patiko, tada realiai jau suvokiau ir realiai jauciau zmoguti savo viduje, uch, o ir permainu dar namuose. Kaip ir pas Jus. As pries kokius puse metu galvojau, kad kas cia tokio vaika iskraustyti i kita kambari, sakiau na Jonukas jau tik nebevalgys mano pieno ir gales tureti savo kambari. Taigi nustojo ta piena valgyti ir issikrauste...tik ne i savo kambari o pas mus i lova 😃 ir istiesu man taip gera, kai jis salia kvepuoja, susikabiname pirstukais ir miegame, o ryte buski gaunu ir katino prisiglaudima 😀 nebenoriu kad issikraustytu, juk taip gera apsikabinus miegoti.

pypse pypse 21. Oct 2013, 14:40

Man tai tikrai buvo patogu, ir labai trūksta😀 aš dar mielai miegočiau kartu😀

pypse pypse 21. Oct 2013, 14:21

Kai mes pasakome kad Markas išsikraustė į savo lovytę, visi klausia, kodėl ne į savo kambarį, nes jį turi. Bet oj ne, ir jam ir man dar per anksti tokie atstumai, kažkaip labai toli jo kmabarys nuo mūsų. Kai gimė Markas, vyra snei vienos nakties nemiegojo atskirai dėl vienų ar kitų priežaščių. Nusprendėme, kad ir dabar nelakstysime ieškodami patogesnių kampelių, o visi draugiškai priimsime visus naktinius iššūkius.

dėl tuščių komodos stalčių😀 tai žiūriu ir galvoju, kada čia reikia iš tiesų skubėti. Kol kas jaučiuosi ramiai, neskubu. gal ir norėčiau čiupinėti tuos mažiukus daiktelius, bet įkvėpimą numuša būtent to sąrašiuko susidarymas, ko iš tiesų reikia mažyliui. Ko ir kiek. Kokio dydžio😀 Buvau savaitgalį ieškoti kepurytės. Tai dydžiuose visai nesigaudau. Negaliu patikėt, kad tie daikteliai iš tiesų tokie mažyčiai😀 nieko neprisimenu😛~ Taip nieko ir nenusipirkau😀 jau nekalbu apie kūrybinio įkvėpimo nebuvimą. Su Marku viską stengiausi pati susikurti, dabar atidėlioju

21. Oct 2013, 14:10

kaip viskas artima ir pažystama, mes su sūnumi miegame taip pat susikabinę rankomis,tiksliau aš jį taip užmigdau, pabudęs naktimis pajunta kad rankos nėra ir tyliai prašo : duok rankyte, duok rankytę, manu jis taip jaučiasi saugesnis, jam jau 4 metai greit bus, jau mąstom apie iškraustymą į kitą kambarį, bet klausimas kaip bus su rankyte 😀
o foto su kojnytėm stalčiuje ir nieko daugiau - nereali👍