Kuo dula gali padėti per gimdymą? Atsako dula Lina

Kuo dula gali padėti per gimdymą? Atsako dula Lina

15. May 2017, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Visų pirma, dula bus su tik jumis per visą gimdymą – nuo tada, kai ją pasikviesite, iki kol gimusiam vaikeliui bus pora valandų, jos budėjimo valandos nesibaigs ir ji nedirbs su kitomis moterimis.

Kadangi susipažįstama iš anksto, ji žinos, ko jūs tikitės iš gimdymo, kokio jo norite, kas jums svarbu ir sunkiais momentais galės tai priminti – jei to prireiks. Dula gali padėti nurimti, atsipalaiduoti, atsiduoti procesui – galbūt žodžiais, masažu, pasiūlydama judesius ar tiesiog savo ramybe. Žmonės perima vieni kitų būsenas nesąmoningai – tarkim, dideliame koncerte lengva pajusti bendrą ekstazę, iš besąlygiškai džiūgaujančio vaiko perimti džiaugsmą, gedint artimajam – liūdėti vien būnant šalia – tad ramios, iš patirties žinančios, kas yra gimdymas, moters buvimas gali savaime veikti raminančiai. 

Gal ji masažuos sąrėmiaujančios moters kryžkaulį, gal prilaikys jos pėdas, kad neslystų sūpuojantis ant kamuolio, gal primins gerti arba pasakys, kad apstoję sąrėmiai – tai artėjančio kito etapo požymis, gal pasiūlys pakeisti pozą, kuri geriau padės vaikeliui įsistatyti.

Pagalba gali būti labai įvairi – kartais tai, kas iš šono atrodo smulkmena, pakeičia viso gimdymo įspūdį ir patirtį.