Laukiamės dvynukų - kaip bus mokama motinystės/tėvystės pašalpa?

Laukiamės dvynukų - kaip bus mokama motinystės/tėvystės pašalpa?

04. Jan 2016, 13:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Būsimas tėtis Karolis teiraujasi:

Laukiamės dvynukų ir planuojame kartu eiti vaiko priežiūros atostogų - mama dvejiems, o tėtis vieneriems metams.

Gal galite paaiškinti, kaip tokiu atveju bus mokami pašalpa? Ar gali tėtis metus gauti 100 proc., o mama 70 ir 40 proc.? O gal visai kitaip skaičiuojasi?

Mamyčių klubas atsako:

"Sodra" informuoja:

"Tuo atveju, jeigu Jums gimsta du ir daugiau vaikų ir esate šių vaikų priežiūros atostogose, motinystės (tėvystės) pašalpa didinama atsižvelgiant į gimusių vaikų skaičių, tačiau bendra Jums mokamų pašalpų suma negali būti didesnė kaip 100 proc. Jūsų kompensuojamojo uždarbio dydžio. 

Jei dviejų vaikų priežiūrai atostogos suteikiamos abiem tėvams atskiriems vaikams prižiūrėti – motinystės (tėvystės) pašalpa mokama kiekvienam iš jų bendra tvarka."

Todėl taip, galite pasirinkti skirtingus pašalpų mokėjimo planus už kiekvieną vaiką atskirai. Taip pat norime priminti, kad net jeigu tėtis pasirinktų dviejų metų tėvystės atostogas, pirmuosius metus gautų 70 proc. atlyginimo ir liktų namuose, o antruosius metus -  40 proc. atlyginimo ir galimybę dirbti taip, kaip ir anksčiau. 

Daugiau informacijos "Noriu prižiūrėti kūdikį MOTINYSTĖS (TĖVYSTĖS) pašalpa" arba telefonais 1883 arba (+370) 5 250 0883 (tinka skambinti ir iš užsienio).

Sėkmės!