Lyties loterija

Lyties loterija

19. Nov 2015, 21:38 pypse pypse

Kai supratau ir vėl esanti ypatingos būsenos, ėmiau laukti dviejų nepaprastų dalykų: burbuliukų šou ir lyties loterijos atsakymo.

Buvau tikra, kad pilve ima žiopčioti žuvys, kažkas sproginėti, keistai banguoti, - tai pirmieji stebuklo žodžiai, o po dienos kitos jau galima ir sakiniais susibumsėti. Tad laukiau. Kantriai ir nepanikuojančiai. Ir kai 19tą savaitę mane sudrebino trys aiškūs bum, keistai kilstelėjau antakį. Pražiopsojau ar nebuvo jokių bangų? Aš net garsu paklausiau aplinkinių – ar galiu jausti judesius? Laukiuosi trečio vaikelio ir tas laukimas savotiškai spėjo nustebinti. Atsakymą pats Pagrandukas padiktavo – bum bum bum. Lygiai tris kartus ir nurimo. Taip, mes jau kalbamės! Rytą, vakarą, dieną ir naktį, kai linksma, liūdna, kai ramu. Ramu būna dažniausiai, todėl tie pokalbiai tokie švelniai jaukūs... Aš gi sakiau, kad tai ypatinga būsena.

Ypatingas jausmas žinoti, kad kalbiesi tiesiog su savo vaiku. Akimirkos, kai iš tiesų nerūpi kaip jis atrodo, neerzina keistas jo įprotis, poelgiai ar charakterio spygliai. Ir visuose pokalbiuose išnyksta stereotipai: berniukai taip nedaro, o mergytėms nedera... Savo vaikui planuoji ateitį, įsivaizduoji jį, lauki jo taip, kaip dera laukti savo vaiko, ne savo mergytės ar savo berniuko. Bet vis dėl to loterijoje ne tiek ir daug pasirinkimų, o smalsumas milžiniškas, tikiu, net tų, kurie pasiryžę sąmoningai laukti tiesiog vaikučio iki pat galo.

Ir netiesa, kad spaudimą patiria tik jaunos šeimos ilgai gyvenančios dviese. Vaikų vaikų, vaisingų metųųųų ir panašiai nepraleidžia progos užtraukti sveteliai, klausinėja draugai, tikisi tėvai ir kartais  iš tiesų galima specialiai dar neplanuoti vaikų, kad tiems linkėtojams būtų ilgiau laukt.

Spaudimą patiria vieną vaikutį turintys tėvai. Dažnas nepraleis progos paklausti kada sesė/brolis? Reikia sesės/brolio pabrėš. Tai negi bus vienas? – stebėsis. Dviese smagiau, geriau, būtinai reikia – rekomenduos. Įkyriai.

Spaudimą patiria ir tėvai, kurie sulaukia antros atžalos tos pačios lyties kaip pirmas. Ir vėl berniukas? Aiškiai girdisi nusivylimas. Na trečios būtinai reikės mergaitės, mane taip sveikino kas antras  sūnaus gimimo proga.

Galima suprasti kad ne pyragai su komentarais ir laukiantis trečio vaikelio, jei prieš tai du tos pačios lyties... Privalo būti. Kartais su panašia intonacija nuskamba klausimai ar nežinau „kas pilvelyje gyvena?“.

Nejučiomis pradedu kažko bijoti. Nuvilti klausinėtojus? Nes esu tikra loterijoje laimėčiau tik jei šį kartą lytis bus kitokia... Bet tiesą sakant ir pati turiu seną svajonę. Taip taip, susijusią su kasų pynimu ir kvarbatkėlimis... Kurį laiką taip norėjau mažų kojyčių bildėjimo namuose, kad tikrai tą svajonę buvau apleidusi, nuoširdžiai norėjau vaikučių ir nuoširdžiai vienodai buvo lytis. Dabar ir neapleidžia draugės Dovilės mintis, jei turėčiau tris sūnus vėliau namai būtų pilni didelių batų. Ir šis vaizdas man atrodo toks romantiškas, toks gražus, kad negaliu nieko įsivaizduoti gražiau už tris ąžuolus. Bet giliai širdies kamputyje mano noras gyvas. Ir net jei jį slėpčiau, jei apie tai nekalbėčiau turėti dukrytę būtų ne ką mažesnė svajonė. Gal tik tyli..., bet ne žodžiai, o mintys kalba garsiausiai...

20151119213631-96365.jpg

 

 

Daugiau apie Pagranduko laukimą  www.ekvadratu.lt

pypse pypse 24. Nov 2015, 20:01 Krisliukas

Vart tokio komentaro laukiau😀 mintys kaip sakiau garsiau kalba už žodžius... svarbu sveikas. Žinoma svarbu sveikas, bet kaip nors akimirką panorime sveikos mergaitės, arba sveiko berniuko 😀 kol su mama tai atrodo ir mergytės ir berniukai super. na bet užaugus... yra net kažkokia patarlė, kad dukra visą gyvenimą dukra, o sūnus sūnus, kol žmoną susiranda😀 na kažkas tokio😀

Krisliukas Krisliukas 22. Nov 2015, 20:21

o aš niekad neapsimetinėjau, kokios lyties vaikučio noriu 😀 kam save apgaudinėt?
niekad nesakiau,kad bus gerai, svarbu sveikas
pirmo norėjau berniuko labai labai, antros mergaitės, bet gimė berniukas.. ir net neslėpsiu,bet nusivylimo buvo.. ir kaip džiaugiuos,kad trečia mergaitė gimė..
nerealu patirti, ką reiškia auginti skirtingos lyties vaikus, nes tai yra taip skirtinga, be galo įdomu matyt,kaip auga berniukai, ir kaip auga mergaitės..

ir bent man lengviau yra auginti berniukus 😀

floryte floryte 22. Nov 2015, 18:08

Smagių pokalbių su nauju žmogučiu! Mergaitė ar berniukas - meilės bus kupinas tiek pat!😉🌷

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 20. Nov 2015, 07:59

Aš labai tikiuosi, kad kada nors žmonės susiprotės ir neberagins, neaiškins, nepatarinės. O skatinimas trečiam vaikui būt būtinai vienos ar kitos lyties iš vis juokinga lyg tai nuo ko nors priklausytų 😃

kodelcia kodelcia 19. Nov 2015, 23:49

"Na trečios būtinai reikės mergaitės, mane taip sveikino kas antras sūnaus gimimo proga." - teko ir tenka šią frazę ir man dažnai išgirsti...