Lytiniai santykiai nėštumo metu: nuo kada ir iki kada?

Lytiniai santykiai nėštumo metu: nuo kada ir iki kada?

16. Jan 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų specialistams, rašykite: redakcija@mamyciuklubas.lt

Sulaukiame moterų klausimų dėl lytinių santykių nėštumo metu. Ar yra rekomendacijos? Nuo kada po pastojimo galima mylėtis ir iki kelintos nėštumo dienos? Mat gaji nuomonė, kad tai gali daryti įtakos persileidimui ir pan. Kiek tai pagrįsta?

Konsultuoja akušerė, "Gandro lizdas" įkūrėja Ieva Girdvainienė:

Nėštumo pradžioje į mažojo dubens organus patenka daugiau kraujo, o tai sustiprina aistrą. Daugelis moterų šiuo metu netgi lengviau patiria orgazmą.

O poroms, kurioms ilgai nepavyko pradėti kūdikio, dažnai palaima yra mylėtis jau negalvojant apie pastojimą. Taigi, trapus pirmasis nėštumo etapas gali būti ir intensyvus aistros laikas. Susilaikyti gali patarti tik gydytojas ginekologas, įvertinęs persileidimo riziką.

Pajutus vaisiaus judesius, apima jausmas, kad galbūt jam nepatinka, bet mylintis išsiskiria laimės hormonai, todėl viskas puiku.

Trečiajame trimestre kartais tai tampa sudėtinga dėl pasikeitusio kūno formų, skaudančios nugaros ar streso, tačiau rekomenduojama mylėtis atradus palankią pozą, nes orgazmo metu moters organizmas gamina hormoną oksitociną, kuris atpalaiduoja visą moters kūną.

Įrodymais nėra pagrįsta, kad seksas gali skatinti persileidimą.