Madingoms mamoms - madingi daiktai vaikams

17. Jun 2015, 01:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

"Mamyčių klubo" laidoje kvietėme diskutuoti labai įdomia tema - kiek mada svarbi ir yra pritaikoma mamos, vaiko bei visos šeimos gyvenime. Juk tapus tėvais, noras gražiai gyventi niekur nedingsta. 

Visame pasaulyje įprastai ypatingais epitetais apibūdinamas prancūzaičių mados ir stiliaus pojūtis. Tačiau mados istorikai teigia, jog ir lietuvaitėms taip pat visais laikais buvo nesvetimas siekis būti gražiomis, stilngomis ir madingomis.

"Galima sakyti, kad ne tik pati šalis, nes esame tarp rytų ir vakarų, bet ir mūsų mados mentalitetas yra tarp rytų ir vakarų. Mes turime rytietiško prabangos jausmą, mėgstame prabangius daiktus, bet ne taip stipriai kaip rytiečiai. Taip pat pasižymime netgi antišku ar filosotiniu susilaikymu madoje, o tai, sakyčiau, išskirtinis bruožas", - teigė Vilniaus dailės akademijos doc. dizainerė Renata Maldutienė

Ir nors madas visais laikais diktavo didmiesčiai, kiti miestai ar net kaimai stengdavosi neatsilikti.

"Mada yra miesto "reikalas" - gimsta sostinėse ir priklauso sostinėms, - pasakojo specialistė. - Mada - tai  ne tik apranga drabužiai, bet ir aplinkos daiktai ar net mūsų mąstymas. Mada yra komunikacija, tarptautinė kalba, kuria gali per daiktus susikalbėti, būti labai šiuolaikiškas. Net vaikučių prekės, vežimėliai, apranga, patalynė, žaislai turi tam tikras madas."

O tapusios mamomis mažiau mada domėtis nepradedame, domimės tiek pat. Ką gali Lietuvoje rasti stilingos mamos, kurioms tai rūpi?

20150616093806-75212.jpg

"Kaip tik į Lietuvą atkeliavo labai stilingų naujienų, kuomet norisi ne tik užgriozdinti namus vaikų daiktais, bet ir turėti kažką gražaus. Tai maitinimo kėdutė "MIMA Moon", kuri auga kartu su vaiku. Ji atrodo labai stilingai, šviežiai, moderniai ir dar yra be galo patogi. Kėdutė gali būti pritaikyta naujagimiui, o vėliau tinka ir paaugusiam vaikui iki 45 kilogramų svorio," - pasakojo  „Kotrynos“ prekių grupės vadybininkė Ugnė Uleckaitė

Kol vaikas tik kūdikėlis - į kėdutę dedasi specialūs paminkštinimai, kad būtų patogu joje jį maitinti iš buteliuko. Vėliau, nuo šešių mėnesių, mažylis gali joje sėdėti ir mokytis valgyti pats. Paskutiniame etape, kai vaikas paauga - išimama paminkštinta dalis, uždedamos pagalvėlės ir kėdutė tampa patogiu bei stilingu krėslu.

"Vežimėlių mados taip pat kito. Patys seniausi buvo aukštesni, paskui gerokai sužemėjo, vėl kilo, vėl pažemėjo. Ir dabar vėl pakilo, nes tiesiog taip patogiau. Žvelgiant istoriškai, galima įvertinti, kad vaikiško vežimėlio forma labai panaši į to meto šviestuvą kėdę, raštas - į tuo laikotarpiu madingų užuolaidų, baldų. Ir net tos pačios mamos dera puikiai prie pačių vežimėlių. Įsivaizduokime 50-tuosius, mamas su pūstas sukneles - vežimėlis tuomet turėjo lyg apverstos suknelės forma," - mados istorijos žiniomis dalinosi R.Maldutienė.

20150616095039-81021.jpg

"MIMA XARI vežimėlis yra ne tik stilingas, bet ir patogus. Mamytei, kuri turi aukštus reikalavimus, gali net pasirinkti išorinės ir vidinės medžiagas. Taip pat, daugeliui mamų nepatinka chaosas po vežimėliu, norisi, kad būtų švaru ir tvarkinga, nes ji eina su aukštakulniais Gedimino prospektu, - juokėsi Ugnė. - O šiame vežimėlyje viskas paslėpta, gražu. Be to, vaikutis šiame vežimėlyje sėdi aukštai ir mato tai, ką mato mama ar vyresnė sesutė."

Dar viena stilinga detalė ne tik mamoms, bet ir visiems namams - supynės kūdikiams "4moms Mamaroo". Jos ne tik papuoš interjerą, bet ir padės nuraminti mažylį.

20150616102449-52921.jpg

"Supynės įsijungia į elektros lizdą, todėl nereikia papildomų elementų. Šios supynės ypatingos tuo, jog  pozicijos nepurto, nevibruoja, nešokinėja, o ramiai sūpuoja vaikelį. Galima pasirinkti kokiu režimu - lėčiau ar greičiau", - pristatė U.Uleckaitė.

Į šias supynes įstačius telefoną, galima paleisti muziką ar lopšinę, o tuo metu kol mažylis sūpuosis pasidažyti lūpas ar pasirinkti gražų rūbų derinį, nes niekas iš mūsų neatims noro gyventi gražiai. 

Šiuos stilingus daiktus rasite "Kotrynos" grupės parduotuvėse vaikams

www.kotryna.lt

20150616223715-67938.jpg